Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
Honda
Napokon novi Type R

15. rujan 2006  

Biti će dostupni različiti nivoi opreme, rangirati će se od potpuno opremljenog automobila do onog koji čak ima uklonjenu policu u stražnjem dijelu automobila. S tim varijantama, novi Civic Type R izgleda spreman da uđe pod kožu sasvim novom valu entuzijasta i da ponovi kultni uspjeh prvog ˝CTR-a˝ koji je premašio sva predviđanja o prodaji. Prve dostave će započeti početkom 2007.
Zbog izvanrednih rezultata u performansi prethodnika, Honda nije našla razloga za povećanje snage motora. Novi Type R zato i dalje ide na dvolitarski DOHC i-VTEC motor prirodnog usisa sa sličnom snagom, ali je obnovljen za bolju uglađenost i reagiranje zahvaljujući novoj osovini za balansiranje i drive-by-wire gasu. Maksimalna produkcija snage 201 KS se sada nalazi na 8000 okretaja (prethodnik 200 KS – 7400 okretaja).
Poboljšanja na motoru znače da novi auto općenito gledajući reagira bolje, a poboljšana je i aerodinamika. Za nijansu niže gume nadoknađuju malo povećanje u težini auta. VTEC tehnologije varijabilnog tajminga ventila i ulazne bregaste osovine i dalje podupiru arhitekturu motora. Njegova vesela i poletna priroda su zadržane, ali prelazak na dugotrajan tajming ventila visokog lifta se sad događa na nižih  5 200 okretaja i nastavlja se sve do crvene crte od 8 000 okretaja (novi i-VTEC indikator se nalazi  lijevo od digitalnog brzinomjera koji je osvijetljen iznutra) Time su neznatno poboljšanje performanse prethodnog modela - 6.6 sekundi od 0 do 100 km/h, te max. brzina od 235 km/h. 
Vrlo hvaljena za svoju ravnotežu vožnje, šasija Civica s 5 vrata formira osnovu za sve modele s 3 vrata i pruža idealnu platformu za varijante visoke performanse. Gradeći na suspenziji Civica Type S koja je dobro namještena za oštriju dinamiku šasije kako bi odgovarala svom sportskom profilu, Type R postavlja tim modifikacijama nove granice. Kao Type S, zadnji trak je za 20 mm širi od modela s 5 vrata, ali karakteristike prigušnika, guma i opruga su jedinstvene za Type R.
Gume 225/40 ZR18 pružaju bolje držanje, dok redukcija visine vožnje za 15 mm nadalje smanjuje okret tijela. Nadalje, centralna lokacija spremnika za gorivo ispod poda kabine snižava centar gravitacije i moment inercije tijela. Bolje upravljanje, brži odnos i čvršće montiran mjenjač u kombinaciji pružaju vrlo precizne reakcije pri upravljanju vozilom.
Unutrašnjost Type R-a će ponuditi svojevrsne posebnosti a za one klijente koji žele dodatne pogodnosti i bolje specifikacije, biti će dostupna potpuno opremljena verzija. Dodatne karakteristike uključuju zračne zavjesice, kontrolu vožnje, maglenke, automatska svjetla, te dvozonska klima. Vrhunski navigacijski sustav, s funkcijom kontrole glasom kao i RDS nadgledanje prometa su također ponuđeni kao opcije.
Civic Type R će biti odobren za FIA Group N i Group A kao i za nadolazeću Group R.


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 
Audi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001