Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
Audi
Sjajni auti i vozači u Goodwoodu

24. lipanj 2009  

Audi Tradition će od 3. do 5. srpnja na Goodwood festivalu brzine u južnoj Engleskoj dovesti respektabilnu armadu. Na ovom najprestižnijem sportskom događanju klasičnih automobila, ne manje od 15 modernih i povijesnih Audijevih trkaćih automobila penjat će se brdima na imanju grofa Marcha. U Audijevoj stotoj godini, oni će označiti više od 70 godina natjecanja u moto sportu ove marke s četiri prstena. Vozit će ih čitav niz velikih imena, od svjetskih rally prvaka Waltera Röhrla, Stiga Blomqvista i Hannua Mikkolae do DTM, STC i Le Mans heroja Franka Biela, Alana McNisha, Dinda Capelloa i Marca Wernera. Audi Tradition pozvao je istaknute ličnosti Formule 1 i Le Mans utrka Jackya Ickxa i bubnjara grupe Pink Floyd Nicka Masona da prisustvuju Goodwood festivalu kao posebni gosti.

U posljednje dvije godine, Nick Mason je već vozio Auto Union Type C i Type D Dual Compressor Silver Arrows za Audi Tradition na Goodwood festivalu. Ovaj entuzijast moto sporta i vlasnik izvanredne kolekcije trkaćih automobila 2009. godine suočava se s posebnim izazovom. Mason će upravljati s, u većini originalnim, Auto Union Type D modelom iz 1938. u njegovoj zadnjoj pokaznoj vožnji. Nakon ovog Goodwood festivala, ovaj izvanredni primjerak povijesti moto sporta konačno će biti umirovljen iz aktivne službe, te će se nakon toga moći razgledati u Audijevom museum mobile. Nakon Goodwood festivala 2009., Nick Mason bit će jedina osoba koja je vozila sve tri vozno sposobne Auto Union Srebrne strijele u vlasništvu tvrtke Audi Tradition.

Dugogodišnji vozač Formule 1 Jacky Ickx će u Goodwoodu također sjesti za upravljač Auto Union Srebrne strijele. Šesterostruki pobjednik Le Mans utrke raduje se vožnji modela Auto Union Type D Dual Compressor iz 1939., koji je Audi Tradition obnovio i koji je prvi put vožen prošle godine. Niz Audi Tradition Srebrnih strijela bit će nadopunjen s Auto Union Type C Streamliner modelom. Autentična kopija svjetskog rekordera iz 1937. bit će prikazana u pit-stopu, označavajući 75. godišnjicu modela Srebrna strijela.

Druga istaknuta osoba iz povijesti moto sporta ponovo će voziti Audi: Walter Röhrl, naširoko cijenjen kao najveći rally vozač ikada. Sada star 62 godine, osvojio je Svjetska prvenstva 1980. i 1982., ali jedan od najistaknutijih trenutaka u njegovoj bogatoj karijeri je onaj kada se 1982. u modelu Audi Sport quattro S1 odvezao do vrha Pikes Peak u SAD-u u rekordnom vremenu. Walter Röhrl će sada taj isti automobil odvesti uzbrdo u Goodwoodu. Finac Mikkola će na Goodwood festivalu brzine voziti automobil u kojem je Audi osvojio Svjetsko rally prvenstvo, Audi quattro A2. Blomqvist će upravljati „čudovištem“ – modelom Audi Sport quattro S1.

 

* gornja fotografija: Jacky Icx

* doljnja fotografija: Nick Mason uz Auto Union Typ DNovosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 
Audi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001