Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
Manifestacija
Auto motor show u Zagrebu

09. srpanj 2010  

Auto motor show Zagreb 2010. održat će se u rujnu, od 17. do 19. rujna 2010. godine, na prostoru u i oko Arene Zagreb. Zagreb će tako ove godine ipak osjetiti automobilski duh na većem prostoru, a u tri dana bit će predstavljen sportsko-kaskaderski, edukativni, izložbeni i zabavni program.

Manifestaciju organiziraju Udruga za promicanje prometne kulture Arcobaleno iz Italije u suradnji s MUP RH – Prometnom policijom uz podršku Grada Zagreba. Promotor i gost zagrebačkog Auto motor showa Zagreb bit će poznati vozač F1 Giancarlo Fisichella.

SPORTSKO KASKADERSKI PROGRAM

Udruga Arcobaleno pod vodstvom ključnih osoba talijanske Polizie di Stato, već pet godina organizira i izvodi jedan od najvećih nacionalnih motornih evenata u Italiji poznat kao Arcobaleno Motor show dallo Stretto u kojem aktivno sudjeluju sva nadležna ministarstva i policija, šampioni motorsporta te nacionalni i regionalni mediji uz posjećenost od preko 250.000 tisuća ljudi.

Svoj motorni program i predstave izvest će po prvi puta u Hrvatskoj što podrazumijeva dolazak stručnog tima izvođača i tehničara te specijalizirano uređenih automobila poput Ferrari Challenge cars i ostale opreme. Motorni program sastoji se od različitih demonstracija vozilima i motorima od kojih su neki:


1. Policijska škola – u specijalno uređnim policijskim vozilima demonstracije, okreti, križanja, lanci, vožnja na dva kotača u indijanskom redu, slalomi i prijelaz sa akrobatskim okretima u vrtnji od 360°, parkiranja pri velikoj brzini, vatreni zid te suprostavljanje automobila i motora radi senzibiliziranja o važnosti uporabe pojasa i kacige.


2. Freestyle vožnje – natjecanja i posebne motorističke i sportske discipline koje zbog svoje spektakularnosti privlači veliki broj gledatelja. Uključuje i Quad Freestyle.


3. Formula Challenge – demonstracije testova i snage Ferrari Challenger vozila. Automobile voze iskusni piloti iz talijanskih nacionalnih prvenstava.


4. Drifting - tehnika vožnje koja se sastoji u “pretrčavanju” zavoja u kojoj su zadnje gume pod kutom zanošenja (slip angel) za razliku od  prednjih. Drifting postaje moda zadnjih nekoliko godina jer je u pravom smislu riječi pokazatelj moći i snage.


5. Freestyle-motocross - jedna od najuzbudljivijih i najljepših disciplina. Vozač u sedlu zabavlja publiku divnim akrobacijama stvarajući sa njima fantaziju figura u zraku.


6. Formula 3 - automobil koji dopušta svima pa čak i onima koji nisu ludi za volanom, da uživaju u darovanoj i  jedinstvenoj senzaciji. Dinamičke performanse, zahvaljujući aerodinamici,  zadivljuju i vozače naviknute na brze ulične vožnje.


7. Prototipovi vozila – demonstracije i testovi trkaćih automobila 'formula' Ermolli.


8. Ferrari F1 Car Show 248: demo,pokazno vozilo.

 

Na manifestaciji će svoj interes za promociju proizvoda i usluga pronaći brojne tvrtke iz auto moto industrije kojima je osigurano da se predstave na izložbenim pagodama u vanjskom dijelu te na izložbenom prostoru u dvorani.

 Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 
Audi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001