Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
Audi
Ovo je Q3

13. travanj 2011  

Novi Audi Q3 vrhunski je SUV kompaktnog oblika. Dizajn vozila Q3 klasičan je Audi dizajn. Upadljiva svjetla posebno se ističu, a nakošeno stražnje staklo dodatno naglašava sportski izgled vozila Audi Q3.

Zahvaljujući laganom dizajnu, osnovna verzija vozila Audi Q3 teži manje od 1.500 kilograma. Poklopac motora i područje vrata prtljažnika, na kojem se nalaze stražnja svjetla, napravljeni su od aluminija; siguran i čvrst putnički prostor napravljen je od ultra snažnih čeličnih ploča. Mali koeficijent vuče od samo 0,32 također značajno smanjuje potrošnju goriva.

Unutrašnjost najnovijeg Audi modela vrlo je prostrana; može se pohvaliti vrhunskom ergonomijom uz uzoritu kvalitetu izrade. Kad je u pitanju vanjština, kupci imaju mogućnost na različite načine izraziti svoj osobni stil: Audi nudi velik izbor boja i opcija. Prtljažni prostor ima zapremninu od 460 do 1.365 litara – idealan za sportske aktivnosti i razonodu.

Kupci osnovnu verziju mogu obogatiti brojnim opcijama dodatne opreme iz klase luksuznih automobila. Primjeri ove opreme uključuju prilagodljiva Xenon plus svjetla koja na idealan način osvjetljavaju cestu ispred vas – čak i u zavojima. A napredan sustav pomoći pri parkiranju vozača upozorava na sve prepreke.

Nadalje, Audi nudi čitav niz "infotainment" komponenti koje predvode MMI navigation plus – sustav za navigaciju s tvrdim diskom – i Bose sustav ozvučenja s prekrasno osvijetljenim subwooferom sprijeda. U skoroj budućnosti uslijedit će online Bluetooth telefon u automobilu, koji omogućuje spajanje uređaja unutar vozila na internet putem WLAN hotspota.

Ovaj kompaktni SUV vrhunske klase iz tvrtke Audi proizvodit će se s tri različita motora s četiri cilindra: jednim TDI i tri TFSI. Sva tri pogonska agregata bit će opremljena sustavom direktnog ubrizgavanja s turbo punjačem, sustavom za obnavljanje energije i sustavom start-stop. Izlazna snaga kretat će se od 103 kW (140 ks) do 155 kW (211 ks), a snaga ovih motora bit će razmjerna njihovoj potrošnji. Osnovna verzija, Q3 2,0 TDI, trebala bi na tržište izaći malo kasnije, a sa snagom od 103 kW (140 ks) i pogonom na prednje kotače, prosječna potrošnja ovog modela iznosit će manje od 5,2 litre goriva na 100 kilometara.

Najsnažniji benzinski i dizel motori dolazit će u kombinaciji s quattro stalnim pogonom na sva četiri kotača i mjenjačem S tronic sa sedam brzina, na kojem se brzine mijenjaju brzinom munje. S tronic mjenjač dolazi s jednom inovacijom: pri laganoj vožnji, mjenjač s dvije spojke isključuje spojku i omogućuje vozilu Q3 slobodno kretanje – pod uvjetom da je vozač prethodno odabrao štedljiv način vožnje u Audi sustavu za odabir načina vožnje. Ova funkcija omogućuje značajnu uštedu goriva.

Vozači mogu koristiti jedan od četiri načina rada Audi sustava za odabir načina vožnje i prilagoditi različite sustave na vozilu sukladno svom stilu vožnje; to uključuje kontrolu motora i prilagodljive amortizere koji se mogu naručiti u dodatnoj opremi. Šasija vozila Q3 – sa stražnjim ovjesom s četiri spone, elektromehaničkim servo upravljačem i velikim kočnicama – plod je izvrsnog dizajna. Funkcija zadržavanja vozila na uzbrdici dostupna je u dodatnoj opremi, a sustav za pomoć pri kretanju na nizbrdici bit će dostupan uskoro. (kć)Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2020 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 
Audi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001