Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
BMW
Nova serija 6 coupe

16. kolovoz 2011  

BMW 6 coupe namijenjen je ljubiteljima sportskih automobila, koji voze sa strašću i žele estetiku, luksuz i inovativne tehnologije. Treća generacija 2+2 sjedala, osim sportskih performansi, donosi nešto veće dimenzije i veći prtljažnik volumena 460 litara.
 
Duljina automobila kao i međuosovinskog razmaka među kotačima dulja je 75 mm od prethodnika te je time unaprijeđena udobnost sjedenja za putnike na stražnjim sjedalima; za 39 mm je širi te 5 mm niži od svog prethodnika te je i time naglašen njegov sportski izgled.

Na tržištu će biti dostupan u sljedećim izvedbama: BMW 650i Coupe sa 8-cilindričnim motorom (300 kW/407 KS); BMW 640i Coupe sa 6-cilindričnim rednim benzinskim motorom (235 kW/320 KS), BMW 640d Coupe sa 6-cilindričnim rednim diesel motorom (230kW/313 KS).

Sve izvedbe motora kombinirane su sa 8-stupanjskim sportskim automatskim mjenjačem kao standardnom opremom, BMW EfficientDynamics (uključujući Auto Start-Stop funkciju i ECO PRO za BMW 640i Coupe i BMW 640d Coupe); optimizirana učinkovitost kombinirana sa značajnim povećanjem snage od 30kW, 35kW i 20kW u odnosu na prethodne modele (BMW 650i, BMW 640i i BMW 640d).

Tu je i novo razvijeno podvozje; ovo je jedini automobil u svom segmentu dostupan sa Electric Power Steering i dodatnim Integral Active Steering; Driving Experience Control kao standardnom opremom te Dynamic Damper Control i Adaptive Drive kao dodatnom.

Prvi je i automobil u segmentu sa adaptivnim kratkim i dugim LED svjetima, uključujući svjetla za maglu i stražnja svjetla sa također implementiranom LED tehnologijom.

Standardni BMW iDrive kontrolni sustav dolazi sa samostojećim kontrolnim zaslonom, a paleta BMW ConnectedDrive značajki uključuje i posljednju generaciju BMW Head-Up zaslona (visoke rezolucije, grafike sa punim spektrom boja).

Također su dostupne i Active Cruise Control sa Stop & Go funkcijom, upozorenje o napuštanju vozne trake, upozorenje o promjeni vozne trake, stražnja kamera, Surround View, Speed Limit Info, BMW Night Vision i Parking Assistant. Poslastica za kraj: novo razvijeni Bang & Olufsen surround sustav. (kć)Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2020 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 
Audi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001