Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
Renault
Predstavljamo novi Clio, ima i kameru za vožnju unatrag

06. srpanj 2012  

Novi Renault Clio, sada već u četvrtoj generaciji, donosi niz novosti - novi dizajn, kameru za vožnju unatrag, handsfree karticu, automatski mjenjač s dvostrukom spojkom, tablet računalo sa zaslonom osjetljivim na dodir, nove motore...

Prvi Renault Clio lansiran je prije 22 godine, a do danas je prodano 11,5 milijuna vozila. Ukoliko vas osim novog dizajna i novih tehnoloških funkcionalnosti najviše zanimaju novi motori, Renault otkriva dva nova motora.

Novi benzinski motor ima 3 cilindra - Energy TCe 90, s potrošnjom od 4,3 l / 100 km i 99 g emisije CO2 / km, a tu je još jedan novi benzinski motor TCe 120. Novi dizelski motor Energy dCi 90 troši 3,2 l / 100 km i emitira 83 g emisije CO2 / km.

Za dizajn vozila bio je zadužen Laurens van den Acker, a nova malena berlina ispunila je obećanje da će prenijeti stil i emocije konceptnih vozila marke na serijska vozila. Naprijed se nalazi povećani logo koji vrlo okomito stoji na sjajnoj crnoj podlozi.

Svjetla su naglašena kromiranim dodacima, a dnevna LED svjetla naglašavaju izražajnost prednjeg dijela. Ponuđen samo u verziji s 5 vrata, Novi Renault Clio odlikuje se sportskim izgledom naglašenim integriranim kvakama na stražnjim vratima skrivenima tik do stražnjih bočnih stakala.

U odnosu na svog prethodnika, visina od poda je snižena, tragovi kotača su prošireni, a kotači primjetno izbačeni prema van, čime su se smanjili blatobrani i naglasila dinamičnost i osobnost vozila.

U unutrašnjosti dizajn armaturne ploče podsjeća na oblik krila aviona na kojem je sustav multimedije optimalno postavljen na središnju konzolu, ponuđen je širok izbor boja, digitalni brzinomjer, udobna sjedala, dok kromirani i crni sjajni dodaci ujedinjuju modernost i ergonomiju za dobrobit svih putnika.

Na početku prodaje kupcima će se ponuditi personalizacija vanjskog dijela karoserije točnije kućišta osvrtnih ogledala, obruba maske motora, obloga stražnjeg odbojnika, donjih zaštita na vratima, boje naplataka kao i naljepnice na krovu.

U unutrašnjosti će biti moguće personalizirati armaturnu ploču, obloge na vratima, upravljač, rukohvate, donji dio ručice mjenjača, obrube uvodnika zraka, presvlake i tepihe ponuđene u opciji. 
Novost u Cliju je Renault R-Link koji predstavlja most između svijeta automobila i svijeta interneta uz sljedeće sastavnice:

- veliki zaslon od 7 inčna osjetljiv na dodir, intuitivna glasovna naredba i, prva na tržištu, početna stranica koju kupac može personalizirati, za upravljanje glavnim funkcijama na jednostavan i siguran način, bez skidanja pogleda s ceste,

- umrežena navigacija TomTom, s uslugama LIVE, daje najbolje informacije o prometu u stvarnom vremenu čime se optimizira vrijeme putovanja i potrošnja;

- povezivanje s elektroničkom mrežom u vozilu omogućuje, između ostalog, pristup naprednoj funkciji eko-vožnje, Driving eco2, koja analizira ponašanje vozača i daje mu odgovarajuće savjete kako bi smanjio potrošnju goriva;

- Renault R-Link Store, prva Trgovina aplikacijama u automobilskom svijetu koja korisniku omogućuje jednostavan pregled i preuzimanje aplikacija iz vrlo bogate ponude s pomoću opcije MyRenault, bilo iz vozila bilo s kućnog računala.

MEDIA NAV uključuje i radio i tehnologiju Bluetooth, kako bi omogućio slušanje glazbe bežičnim putem (audiostreaming) ili hands-free telefoniranje. Također je moguće spojiti prijenosne uređaje putem jack ili USB utičnice koje se nalaze na fasadi. MEDIA NAV nudi navigaciju Nav N Go s dvodimenzionalnim i trodimenzionalnim prikazom (Birdview).
Zahvaljujući ulazu USB i internet sučelju, kupci mogu ažurirati kartografski sadržaj NAVTEQ.

Vratimo se još malo na motore. Novi turbo motor s 3 cilindra Energy TCe je zapremnine 899 cm3, opremljen sustavom Stop & Start, ima 90 KS i 135 Nm okretnom momenta pri 2000 o/min.

Novi dizel motor Energy 1.5 dCi 90 s 90 KS opremljen je sustavom Stop & Start, ima 4 cilindra i okretni moment od 220 Nm pri 1750 o/min.

Novi motor TCe 120 je s automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (EDC) i 6, ima četiri cilindra i zapremnine je 1,2 litre s performansama na razini atmosferskog motora od 1,6 litara. Snage je 120 KS, a motor će biti dostupan početkom 2013. godine.
U prvom tromjesečju 2013. novi Clio će ponuditi automatski mjenjač s dvostrukom spojkom (EDC) na motoru dCi 90. (k.ć.)Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 
Audi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001