Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
Toyota
Nova Toyota Verso na Paris Motor Show

20. rujan 2012  

Paris Motor Show bit će mjesto na kojem će Toyota predstaviti redizajnirani model Verso treće generacije, a novi Verso donosi više od 300 promijenjenih elemenata. Motor 2.0 D-4D imat će manju emisiju CO2, unaprijeđenu dinamiku te manju razinu vibracija i buke.

Toyota Verso je prostran automobil u C segmentu koji će se proizvoditi u Turskoj, a redizajn na prednjem dijelu vozila donosi veliku, trapezoidnu donju rešetku unutar redizajniranog prednjeg odbojnika te manju gornju rešetku koja se proteže punom dužinom između novih prednjih svjetala.

Gornja rešetka, kojom dominira novi veći Toyotin znak, postavljen niže nego kod prethodnika, uključuje kromiranu traku, koja se vizualno produžuje u sklopove prednjih svjetala kako bi se naglasila širina novog modela Verso. Nova su i LED prednja pozicijska svjetla.

Straga, novi dizajn odbojnika uključuje donji, integralni difuzor, naglašavajući širinu i stabilnost modela. Sklopovi stražnjih svjetala doživjeli su promjenu boje središnjih i vanjskih leća, a Toyotin znak na poklopcu prtljažnika naglašen je uporabom dizajnerskog detalja stražnje registarske pločice.

U unutrašnjosti novi Verso će imati mekanije materijale na gornjem pretincu, a obloge vrata, naslon za ruke i kolo upravljača su presvučeni Nappa kožom.

Saten kromirane obloge ugrađene su na okvire instrumenata, pokrov instrument ploče, ventilacijske otvore, prednju kontrolnu ploču, obrub ručice mjenjača i rukohvate u vratima.
Instrumenti su osvijetljeni bijelom bojom dok su gumbi klima uređaja, zaslon te svi prekidači, uključujući prekidače prozora, osvijetljeni tamno narančastom bojom.

Unatoč kompaktnom pakiranju, Verso nudi izuzetno prostranu unutrašnjost te se može pohvaliti u klasi najvećom udaljenosti (u razini kukova) između prednjih i stražnjih sjedala, koja iznosi 975 mm.

Toyotin Easy Flat-7 sustav sjedala nudi pravu fleksibilnost višenamjenskog vozila, s 32 različite kombinacije sjedala. Ovaj sustav nudi individualna sjedala u drugom i trećem redu te mogućnost pomicanja sjedala u drugom redu u rasponu od 195 mm.

S potpuno spuštenim sjedalima u drugom i trećem redu, prtljažni prostor ravne podnice novog modela Verso ima dužinu od 1.575 mm te širinu od 1.430 mm. Sa sva tri reda sjedala u uspravnom položaju, volumen prtljažnog prostora iznosi 155 litara. S preklopljenim trećim redom sjedala, volumen prtljažnika je 440 litara.

Toyota Touch sustav, koji uključuje 6,1-inčni dodirni ekran u boji sada se standardno ugrađuje u novi Verso od srednjeg paketa opreme.

Na osnovi multimedijske osnovne jedinice, Toyota Touch & Go Plus sustav oprema novi Verso s opcijskim navigacijskim sustavom. Dostupan s DAB/DAB+/DMB digitalnim prijemnikom, Toyota Touch Pro premium multimedijski sustav unosi razne napredne značajke, uključujući 3D modeliranje gradova, te online funkciju traženja točaka interesa.

Novi Verso će nuditi izbor od pet motora. Spojen sa 6 stupanjskim ručnim mjenjačem, kod 126 KS snažnog 2,0 litrenog D-4D dieselskog motora CO2 emisije su smanjene za 10 g/km, ispod 130 g/km.


2,2 litreni D-CAT dieselski motor dolazi sa 6 stupanjskim ručnim ili 6 stupanjskim automatskim mjenjačem. Prva izvedba razvija 177 KS i generira CO2 emisije od 159 g/km, a druga 150 DIN i 178 g/km.


U ponudi će se također naći i 1,6 litreni, 132 KS i 1,8 litreni 147 KS Valvematic benzinski motori, oba u kombinaciji s 6 stupanjskim ručnim mjenjačem. Ovaj drugi će se također moći opremiti s revidiranim automatskim Multidrive mjenjačem. (k.ć.)Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2020 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 
Audi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001