Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
Renault
Stiže novi Fluence, kompaktni obiteljski automobil

04. veljača 2013  

Renault obnavlja svoj Fluence tri godine nakon lansiranja, trovolumenska limuzina prodaje se u više od 80 država. Automobil je razvijen u suradnji s međunarodnim konstrukcijskim odjelima.

Priča o Fluenceu počinje u Koreji. Otpočetka je bio zamišljen da bude međunarodni automobil, a proizvoditi se počeo u lipnju 2008. pod Renaultovom lokalnom južnokorejskom markom Renault Samsung Motors. Ondje ga poznaju kao SM3.

Nova je inačica zadržala prethodnikovu udobnost i prostranu unutrašnjost, no naglasak stavlja na tehnologiju i kakvoću završne obrade. Proizvodi se u tvornici Oyak-Renault u Bursi.
 
Mjere novog Renaulta Fluence (duljina 4622 mm, međuosovinski razmak 2703 mm, visina 1489 mm i širina 1809 mm) izdvajaju ga među trovolumenskim limuzinama segmenta C (kompaktni obiteljski automobili). Novi Fluence krasi novi Renaultov samouvjereniji i dinamičniji izgled prednjeg kraja. Tehnički stil vidljiv je i u osobitom svjetlosnom uzorku LED dnevnih svjetala koja vizualno proširuju izgled automobila.

Izgled prednjeg odbojnika je upadljiviji; veliki donji usisnik zraka širi se premda dnu, svjetla za maglu na sjajnoj crnoj pozadini doimaju se kao da vizualno proširuju donji usisnik, dajući prednjem kraju sportsku notu. Za dva centimetra suženi promjeri blatobrana u odnosu na prijašnji model novom Fluencu daju još više dinamične draži.

Unutrašnjost je i dalje uređena u duhu triju stilova poznatih iz prethodnika, no završna je obrada pomnija, a ugođaj odiše naprednom tehnologijom.

Vozaču su na usluzi sustav koji olakšava kretanje na uzbrdicama, automatska parkirna kočnica te regulator brzine s ograničavačem. Multimedijska oprema obnovljena je i obogaćena ugrađenim sustavom Renault R-Link s mogućnošću spajanja na Internet i s ekranom dijagonale 17,8 cm.

Novi Renault Fluence nudi četiri dizelska motora: novi 1.6 dCi 130 s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem, 1.5 dCi 90 (petstupanjski ručni mjenjač), 1.5 dCi 110 (6-stupanjski ručni mjenjač) i 1.5 dCi 110 EDC (automatski). Benzinski motor u ponudi je 1.6 16V 110 (s petstupanjskim ručnim mjenjačem), a inačice su usklađene s normama Euro 5.

Pročitajte test Renault Fluence 1.6 16V Expression. (k.ć.)Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 
Audi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001