Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
Citroen
Novi C3 stigao na hrvatsko tržište, cijena od 74.900 kn

07. svibanj 2013  

Redizajnirani Citroen C3 dolazi s motorima koji emitiraju od 87 g/km CO2, a novost je kamera za vožnju unatrag. Za hrvatsko tržište osmišljena je i atraktivna specijalna serija Selection.

U odnosu na prethodnika, novi Citroen C3 dolazi s vjetrobranskim staklom Zénith koji nudi najbolju vidljivost u klasi, dnevnim LED svjetlima u odbojniku, novim stražnjim svjetlima i izdvojenim mačjim očima u donjem bočnom dijelu. U unutrašnjosti su korišteni kvalitetni materijali u kombinaciji s kromiranim ukrasnim elementima, armaturna ploča presvučena je termomaterijalom te naglašena novom uzdužnom letvicom u mat crnoj, toploj smeđoj ili sivoj boji Moondust. Instrumentna ploča ima bijelo pozadinsko osvjetljenje koje ističe moderan izgled i olakšava čitljivost informacija.

Novi C3 među najkompaktnijim je vozilima u klasi. S duljinom od 3,94 m, širinom od 1,71 m i krugom okretanja od 10,2 m, ima dimenzije izvrsno prilagođene gradskoj vožnji. Obujam prtljažnika je 300 litara, a nudi i brojne pretince u kabini (konzola, pretinac za rukavice, središnji naslon za ruke…).

Vjetrobransko staklo Zénith koje osigurava najbolju vidljivost u segmentu. Zahvaljujući njemu, priroda proviruje u kabinu automobila. Taj „balon“ svjetla povećava vidno polje putnika sprijeda za 80° prema gore. Njegova iznimna duljina, u paru sa smanjenim nosačima, daje osjećaj slobode svim putnicima, odnosno dojam da ste vani iako sjedite unutra.

Moderan i jednostavan za uporabu, novi Citroen C3 za 2013. godinu može biti opremljen kamerom za vožnju unatrag i senzorima za pomoć pri parkiranju, tehnološkim novitetom koji olakšava svakodnevno manevriranje, ili audiosustavom RD4 mp3, priključnom kutijom Connecting Box (komplet za telefoniranje bez ruku Bluetooth, 3,5-mm i USB utičnica), navigacijskim sustavom eMyWay, sustavom Hi-Fi…

U ponudi na hrvatskom tržištu, kad je o benzincima riječ, novi Citroen C3 ima nove motore PureTech, tj. novu generaciju trocilindarskih motora od 1,0 i 1,2 litre, štedljive u potrošnji i emisijama, ali živahne u vožnji. Kako bi se smanjila masa, dobilo na kompaktnosti, optimiziralo sagorijevanje i smanjilo trenje, pri izradi nove generacije motora bila su prijavljena 52 patenta. Sve to bilo je u cilju smanjenja potrošnje goriva i ispuštanja stakleničkih plinova za 25% uz istodobno povećanje brzine odziva. Na taj način motori VTi 68 i VTi 82 ostvaruju iznimno male vrijednosti potrošnje goriva i ispuštanja CO2 u rasponu od 4,3 do 4,5 l/100 km i od 99 do 104 g/km. Benzinsku ponudu upotpunjuje motor VTi 120, dostupan s ručnim i automatskim mjenjačem i paketom opreme Exclusive.

Na hrvatskom tržištu u ponudi su i tri dizelska motora (HDi 70, HDi 90, e-HDI 90), od čega jedan s mikrohibridnom tehnologijom e-HDi i najučinkovitijim sustavom Stop&Start na tržištu. Novi CITROËN C3 ističe se izrazito malom potrošnjom goriva i emisijom  CO2 – već od samo 87 g/km – koje su među najnižima u klasi.

Za hrvatsko tržište osmišljena je i atraktivna specijalna serija Selection, s vrlo bogatom serijskom opremom, čija je početna cijena 83.900 kn za verziju s PureTech motorom VTi od 82 KS. (k.ć.)Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 
Audi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001