Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
Volvo
Concept Coupe je sljedeća generacija legendarnog P1800

04. rujan 2013  

Novi Volvo Concept Coupe prvi je od tri konceptna automobila koji otkrivaju dizajnerske mogućnosti što ih nudi nova podesiva SPA arhitektura, a nadahnut je suvremenim skandinavskim životnim stilom i dizajnom, kao i legendarnim elementima iz Volvove prošlosti.

Concept Coupe posjeduje brojne elemente koji kao uzor imaju u legendarnom Volvu P1800 iz 60-tih godina prošlog stoljeća. Nakon više od godinu dana iščekivanja, prvi dizajnerski rad novog starijeg dopredsjednika Volvo dizajna, Thomasa Ingenlatha, pokazuje kako dizajn može unijeti emocije u Volvo vozila te najavljuje novu generaciju Volvo modela koja starta 2014. godine uz obnovljeni model Volvo XC90.

Volvo Concept Coupe nije futuristički automobil iz snova. Dizajniran je kako bi predstavio sve mogućnosti naše nove arhitekture vozila: pouzdan stav, skladne proporcije i naglašene dizajnerske detalje. Iako je nadolazeći XC90 u potpunosti drugačiji automobil od ovog konceptnog modela, kada se pojavi sljedeće godine odmah ćete primijetiti vezu s tek predstavljenim konceptom,“ izjavio je Thomas Ingenlath.

Podesiva SPA platforma oslobađa Volvo dizajnere i inženjere od ograničenja koja su imale prethodne zajedničke multibrand platforme.

Vizualni dojam novih proporcija najsnažniji je kada Volvo Concept Coupe gledamo sa strane. Razmak između komandne ploče i prednje osovine je produžen, a putnička kabina je blago povučena prema natrag. Nisko postavljen poklopac motora i krov te 21-inčni petokraki naplatci također doprinose dojmu elegantnog Gran Tourer automobila. Hrabar stav naglašava bočna linija koja se elegantno proteže cijelom dužinom vozila.

Lice novog Volva Concept Coupe obilježava nova topografija poklopca motora i „plutajuća“ maska hladnjaka na koju se nastavljaju nova DRL dnevna svjetla u obliku slova T. Kao i na stražnjim svjetlima, dnevna DRL svjetla su distinktivan element u novom dizajnerskom pravcu Volva.

SPA arhitektura priprema se i za potpuno autonomnu vožnju. Prvi sustav autonomnog upravljanja u cilju izbjegavanja nezgoda bit će predstavljen tijekom 2014. godine, a Volvo planira da potpuno autonomne automobile ponudi do 2020. godine.

Benzinski plug-in hybridni pogon u Volvo Concept Coupe modelu naglašava Volvovu strategiju korištenja elektrifikacije u cilju stvaranja četverocilindarskih motora koji će ponuditi mogućnosti na nivou V8 motora.

Konceptni automobil pokreće 2.0 litarski Drive-E benzinski motor opremljen turbopunjačom i kompresorom, sparen s električnim motorom na stražnjoj osovini. To automobilu daje ukupnu izlaznu snagu od 400 KS i više od 600 Nm okretnog momenta. (m.s.)Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 
Audi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001