Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Mitsubishi L-200
  Za vrh


Na hrvatsko tržište stigao je još jedan pick-up. Ova vrst automobila je ne tako davno bila predodređena za poslovnu namjenu, danas ih nije rijetkost vidjeti i na gradskim cestama. Uz zanimljivu kombinaciju praktičnosti velikog tovarnog prostora i off-road mogućnosti, proizvođači se danas trude ponuditi i zanimljiv dizajn koji će sa uvijek privlačnom robusnošću svakako pronaći svoje mjesto pod suncem.

Mitshubishi se može pohvaliti 60 godina dugom tradicijom proizvodnje pick-upa. Prva trokolica Mizushima je predstavljena 1946. godine. Do prve pojave modela L-200 daleke 1978., svjetlo dana su ugledali i modeli poput Colt pick-upa. Danas skoro 30 godina kasnije hrvatskim medijima je predstavljena četvrta generacija jednog od dugovječniji automobila u segmentu. O kakvom automobilu se radi možda će najbolje pokazati činjenica kako je L-200 jedan od najpopularnijih pick-upova na američkom tržištu, za ovaj segment to je velika stvar.

Krajem prošlog tjedna u okolici Zeline predstavljen je novi model.

Promjene nabolje
Dizajn samog automobila temeljito je izmijenjen, kako iznutra tako i izvana. Japanski inženjeri htjeli su izgledom privući i zahtjevniju europsku klijentelu, s obzirom na popularnost u SAD-u tamo nisu mogli promašiti. Cjelokupan izgled nove generacije L-200 inspiraciju crpi iz Pajera Evolution koji će biti jako poznat onima koji prate Reli Dakar. Uz praktičnost i moderne tehnologije Europljani će cijeniti i dobra vozna svojstva koja garantira potpuno novi sustav stalnog pogona na sve kotače pod nazivom Superselect, tu su još i kontrola proklizavanja pogonskih kotača, kao, i novost u segmentu, sustav elektronske stabilnosti vozila. Kad smo kod voznih svojstava treba spomenuti i krug okretanja od samo 11,8 metara čime L-200 postavlja nove standarde u segmentu.

Praktičnost

Novi L-200 je dimenzija 500x180 cm, te nudi tri različita karoserijske izvedbe: Single Cab,  Club Cab i Double Cab. Ovisno o tome mijenja se i dužina tovarnog prostora, pa tako ona varira od 222, preko 182, do 132 cm. Nosivost iznosi zavidnih 1000 kilograma, a težina prikolice može biti do 2,7 tone. Za one kojima će služiti u gospodarstvene svrhe važno je napomenuti kako je bez obzira na karoserijski oblik u L-200 moguće utovariti Euro paletu.
Jednu od novosti predstavlja novorazvijeni dizelski common rail motor koji zadovoljava Euro 4 norme. Iz obujma 2,5 litre razvija 136 KS pri 4000 o/min, uz 314 Nm okretnog momenta pri niskih 2000 o/min. 1770 kilograma težak L-200 ubrzava do 100 km/h za 14,6 sekundi i postiže maksimalnih 167 km/h, uz deklariranu prosječnu potrošnju od oko 9 litara.

Na kraju...
Prodaja pick-upova u Europi u stalnom je porastu za Mitshubishi je pohvalna činjenica kako upravo L-200 ima primat u segmentu i na "starom kontinentu". Uz tehničke karakteristike, vozna svojstva i SUV-ovski komfor L-200 i pripada samom vrhu. Cijena novog Mitshubishija L-200 se kreće od 177.200 kuna za model Club Cab Invite, pa sve do 224.850 koliko stoji model Double Cab Instyle A/T.

Ivan Radošević, © www.vidiauto.com
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik