Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Citroen C4 Picasso
  Dnevni boravak na kotačima


Novi Citroenov monovolumen C4 Picasso odličan je primjer francuske škole dizajna koji pojam udobnosti podiže na novu razinu. Automobil je to u kojemu biste se trebali osjećati kao da ste kod kuće zavaljeni u svojem omiljenom naslonjaču.

Brojna praktična rješenja koja ovaj model donosi zasigurno će ga učiniti jednim od popularnijih modela u klasi. Izvana, Picasso nastavlja Citroenov aktualni dizajnerski smjer i nadovezuje se na manji model C4.

Golemo vjetrobransko staklo, velike bočne staklene površine, tanki nosači krova, i opcijski panoramski stakleni krov unose mnogo svjetla u unutrašnjost vozila, čineći tako boravak u vozilu ugodnim.

C4 Picasso je narastao u svim smjerovima u odnosu na prethodnika. U duljinu mjeri 4590 mm, u širinu 1830 mm, a u visinu 1710 mm, uz međuosovinski razmak od 2728 mm.

Prtljažnik Picassa u osnovi zaprema 576 litara. Preklapanjem svih sjedala raste do 1951 litru, a ukoliko je u funkciji i treći red sjedala zapremnina iznosi 208 litara.
Unutrašnjost automobila jednostavnog je i ugodnog izgleda. Armatura izgleda nalik onoj u modelu C4 sa jedinstvenim velikim zaslonom smještenim u sredini. Veliki zaslon objedinjuje standardnu instrumentnu ploča sa putnim računalom i opcijskom kamerom za vožnju unatrag ili navigacijskim uređajem. Preostali dio armature ispunjen je brojnim korisnim pretincima.

Zanimljivost su dva zaslona klima uređaja, koji su smješteni ispod ventilacijskih otvora, jedan sa vozačeve lijeve strane, a drugi sa desne suvozačeve strane.
Upravljač sa fiksnim središnjim djelom također je poznat iz modela C4.
Dodatnu zanimljivost u unutrašnjosti svih monovolumena predstavlja treći red sjedala koji je često skučen i nepraktično riješen.

U Citroenu su se pobrinuli i za to, tako da treći red sjedala u potpunosti nestaje u podu i tvori ravnu podnicu prtljažnika. Ukoliko ipak želite koristiti treći red, mjesta ima sasvim dovoljno, jedino će se viši putnici požaliti na manjak mjesta za koljena.

Picasso ipak najbolje funkcionira kao monovolumen sa pet sjedala, jer se drugi red prema potrebi može pomicati uzdužno, ovisno o količini prtljage i potrebama putnika.
Ponuda pogonskih agregata od početka prodaje nuditi će dva benzinska i dva dizelska agregata, te ručne mjenjače sa pet ili šest brzina ili automatski, ovisno o modelu.

Benzinsku ponudu čine slabiji 1,8 litreni 16V sa 125 KS pri 6.000 okretaja i momentom od 170 Nm pri 3750 okretaja. Snažniji benzinac u ponudi jest 2,0 litreni 16V sa 140 KS pri 6.000 okretaja i momentom od 200 Nm pri 4.000 okretaja.
Prosječna potrošnja benzinaca je 8 litara na svakih 100 prijeđenih kilometara.
Dizelsku ponudu počinje zasada najslabiji agregat u ponudi, poznati 1,6 litreni HDi sa 109 KS pri 4.000 okretaja i momentom od 240 Nm pri 1.750 okretaja. Najbolji izbor u motornoj ponudi Picassa jest dvolitreni HDi koji razvija 136 KS pri 4.000 okretaja i veliki okretni moment od 270 Nm pri 2.000 okretaja.

Dizelski agregati zasigurno će biti popularniji zbog znatno niže prosječne potrošnje od samo 5.7, odnosno 6 litara na svakih 100 kilometara. Slabiji benzinac i dizelaš snagu će prenositi 5-brzinskim, a dva snažnija agregata 6-brzinskim ručnim mjenjačem na prednje kotače. Kao opcija za slabiji dizelski i snažniji benzinski agregat nudi se automatski 6-brzinski mjenjač.

U prodaju na naše tržište C4 Picasso stiže krajem listopada s cijenom u rasponu od 160.000 pa do 240.000 kuna. U svakom slučaju pristojna ponuda iz Citroena, jer za prihvatljivu cijenu dobiva se prostrani i bogato opremljeni obiteljski monovolumen, zapakiran u modernu i zanimljivu vanjštinu.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik