Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Maybach 62 S
  Luksuz na n-tu potenciju


U automobile snova najčešće svrstavamo superautomobile; vozila koja ubrzanjem, krajnjim brzinama i cijenom višestruko nadilaze bilo kakav drugi oblik transportnog sredstva s kojim se susrećemo svaki dan. Ovo su automobili čije ćete fotografije lijepiti na zid, zbog kojih ćete sliniti poput dječaraca kada ih ugledate uživo i zbog kojih ćete jednostavno poželjeti biti prljavo bogati.


Automobil koji vam danas predstavljamo najvjerojatnije neće izazvati niti jednu od gore navedenih reakcija. Naprotiv, ovaj automobil izaziva strahopoštovanje i respekt. U njega nećete upirati prstom, niti će vam čeljust "otpasti" kada ga ugledate, no budete li se ikada vozili na njegovoj stražnjoj klupi znat ćete da ste uspjeli u životu.

Malo koji proizvođač se može mjeriti sa legendarnim Rolls Royceom ili Bentleyem. Maybach je jedan od ovih proizvođača. Tamo gdje Rolls i Bentley osvajaju tradicijom i perfekcijom, Maybach razvaljuje sofisticiranošću i naprednom tehnologijom. Maybach je automobil za ljude koji žele više od Mercedesove S klase, što uzevši u obzir činjenicu kako je riječ o automobilu ispred svog vremena i višestrukom osvajaču titule najboljeg automobila na svijetu drži jako puno vode.

Novi Maybach 62 S biti će predstavljen na skorašnjem auto salonu u Pekingu. Riječ je o automobilu koji bi trebao redefinirati standarde u klasi. Namjera je DaimlerChryslera da s ovim automobilom postane vodeći proizvođač šoferskih superlimuzina u klasi, a koje je najbolje tržište za penetraciju ako ne Kinesko gdje s obzirom na stopu razvoja novi milijunaši niču «kao gljive poslije kiše».

I dok Europljani više vole upravljač svog vozila držati čvrsto u vlastitim rukama, Kinezi preferiraju biti voženi na stražnjoj klupi. Suvišno je stoga reći da putnička kabina Maybacha 62 S izgleda tako dobro da bi je se posramila većina luksuzno namještenih dnevnih soba. Prostrane fotelje podesive u svim smjerovima presvučene su najfinijom kožom i ručno prošivene koncem u pratećoj boji. Četvero zonski klimatizacijski uređaj pobrinut će se za ravnomjernu temperaturu u svakom kutku kabine, a ekskluzivni materijali poput umetaka od drva i ugljičnih vlakana osigurat će atmosferu dinamične elegancije.

Slovo «S» u imenu stoji za «Special» odnosno «poseban». Poseban model se od «standardnog» razlikuje po izgledu rešetke hladnjaka, ogromnim 20-colnim felgama, te dvostrukom trapezoidnom izlazu ispušnog sustava.

Maybach 62 S pogoni AMG-ov biturbo punjeni V12 agregat koji iz šesterolitrenog obujma istiskuje impresivnih 612 KS, odnosno 62 KS više od onog u «običnom» modelu 62. Tri tone teškoj krstarici ovo je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 5.2 sekunde te maksimalnu elektronski ograničenu brzinu od 250 km/h. Masivni moment od 1000 Nm elektronski je kontroliran te «razvučen» u zoni od 1000 do 4000 okretaja po minuti. Usprkos dinamičnim performansama 62 S nije automobil za jurnjavu. Ovjes, prenesen sa modela 62, je podređen ugodnoj a ne sportskoj vožnji kako vlasnicima straga ne bi bilo neudobno dok njihov šofer divlja za upravljačem.

Maybach 62 S nastavlja njemačku tradiciju luksuznih šoferskih automobila. Sudeći prema već sada izazvanom interesu među kineskim medijima, čini se, jako uspješnu.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik