Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé
  Super hi-class kabriolet


Pet godina nakon Corniche-a stiže nam prvi Rolls kabriolet napravljen odkad je slavna britanska manufaktura u rukama njemačkog BMW-a. Dojam? Fenomenalan!

Prve naznake novog super kabrioleta svi zainteresirani mogli su vidjeti još 2004. godine kada je Rolls-Royce na svoju veliku obljetnicu, 100 godina postojanja kompanije, predstavio model 100 EX. I dok će mnogi pomisliti kako je kabrio model s četvero sjedala i dvoja vrata bio koncept u Rollsu ih takva kategorizacija uopće ne zanima. Naime, EX modeli su takozvana eksperimentalna vozila, potpuno funkcionalna, a na njima se testiraju nova rješenja, sistemi ali i skupljaju dojmovi potencijalne, prilično zahtjevne klijentele. To nije nikakva nova izmišljotina BMW-a jer EX modeli datiraju još iz rane povijesti Rollsa, s najvećim utjecajem između 1919. i 1957. godine.

 

Phantom minus krov

Drophead Coupé izgleda fenomenalno i nadasve impozantno! Čak 5.6 metara ukupne dužine uz 2 metra širine ostavljaju respektabilan dojam. Izgled je, jasno, preuzet od Phantoma jer dobitnu kombinaciju nije potrebno mijenjati. Od 100 EX-a Drophead Coupé je preuzeo poklopac motora od brušenog čelika koji se nastavlja i na A nosač krova, a tu je i dosad neviđena uporaba plemenitog drva na poklopcu sklopivog krova. Premazana najkvalitetnijim uljima tikovina, kakva se upotrebljava na skupocjenim jahtama, izgleda sjajno, a pretrpjet će i sve vremenske uvjete.

 

Coach doors

Kad smo kod kapljica kiše valja spomenuti kako krov nije potrebno panično podizati istog momenta kad se nebo otvori jer će materijali korišteni u unutranjošti bez problema izdržati prve kapi. U gospodska stražnja sjedala (samo ih je dvoje, naravno) ulazi se kroz ogromna vrata koja se, zanimljivo, otvaraju u suprotnu stranu. To donosi lakši ulaz ali i veću čvrstoću karoserije jer je A nosač konstrukcijski netaknut. No, daje i poseban šarm svojstven isključivo plemenitom Rollsu.

 

Silent Ride

Materijali u unutrašnjosti predstavljaju ono naj što je trenutno moguće pronaći na tržištu. Vrhunska goveđa koža, plemenito drvo i tepisi, dovoljno visoki i mekani da se skupocjene cipele utope u njih, dio su Rolls-Royce filozofije kojoj nema premca. Teško opisivo riječima. To jednostavno treba isprobati, jednako kao i vožnju u Phantomu (mi smo imali tu priliku :-).

Mirnoća, tišina, apsolutni izostanak ikakvih vibracija, pucketanja ili sličnog – jednostavno savršeno! Uz sve to, u Drophead Coupéu ponosni će vlasnici uživati u audio sustavu s čak 15 zvučnika. Let the party begin? No sir, lets play some classic music.

 

Za odabrane

Spomenimo još kako Drophead koristi 1300 novorazvijenih dijelova u odnosu na Phantom dok je za pogon zadužen jednak motor – vrhunski 6.75 llitreni V12 s 453 KS i 720 Nm okretnog momenta kojeg, jasno, isporučuje sasvim uglađeno (zamislite samo prolijevanje Dom Perignona zbog naglog ubrzanja! Ne daj Bože). Proizvodnja u Goodwoodu započinje ovoga ljeta, a fenomenalni Drophead Coupé može biti vaš ukoliko imate sitnicu od 370.000 Eura. Puno? Za Rolls-Royce, ni u kom slučaju.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik