Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Škoda Roomster
  Sobni ugođaj


Roomster, prvi puta predstavljen u obliku studije 2003. godine u Frankfurtu, u manje od dvije i pol godine zaživio je u produkciji. Brz posao, ali odlično odrađen.

Iako su bili zadovoljni prodajom svojih modela Fabia i Octavia te pripadajućih karavanskih izvedbi, Česi ipak nisu željeli prepustiti dobar dio kolača konkurentima. Monovolumen je tako postao prioritetna potreba, a na tržištu se trebao pojaviti u rekordnom roku. Kao što ste mogli pročitati u naslovu, Česi su to odradili u zaista respektabilnom roku.

 

Room

Prvenstveno treba početi s interijerom, odnosno ponudom prostora. Naime, Roomster je kompaktno obiteljsko vozilo čije dimenzije govore u prilog odličnoj gradskoj snalažljivosti ali čija kabina otkriva ugođaj dnevne sobe. Jasno, ime potječe od izvedenice engleske riječi Room, odnosno soba, te vas želi navesti na razmišljanje kako je automobil prostran i udoban. Neviđeno velike bočne staklene površine ostavljaju dojam prozora kao u vlastitoj sobi. Osim odlične preglednosti i, dakle, više zanimacije za putnike straga, na taj je način maksimalno iskorištena svjetlost koja ulazi u kabinu. Istovremeno, Roomster se nudi i sa staklenim krovom za još topliju atmosferu.

 

Pomična stražnja klupa

Ponuda prostora je, također, impresivna te još jednom potvrđuje kako je Škoda odabrala originalno ime za svoj model. Zahvaljujući visokoj kabini i dvometraši će se osjećati ugodno, a da visina vozača neće predstavljati problem za putnike straga doskočilo se poznatim rješenjem podizanja razine stražnje klupe. Ista se, k tome, može i pomicati po dužini 15 centimetara kako bi se stvorilo još više mjesta za ugodnije putovanje ili kako bi se povećao prtljažni prostor. Vađenjem srednjeg sjedala u potpunosti, vanjska sjedala je moguće pomaknuti prema sredini za 11 centimetara i na taj će se način udobno smjestiti četiri odrasle osobe. S uklanjanjem sjedala prtljažnik se povećava s osnovnih 450 na čak 1780 litara. Svakako pohvalno.

 

Pet motora

Što se ponude motora tiče, Roomster nudi početne varijante 1.2 litrenog benzinca sa 64 KS i 1.4 litrenog dizelaša snage 70 konja. U sredini su 1.4 benzinac sa 86 KS te 1.4 TDI sa 80 KS. Ponuda završava 1.6 benzincem i 1.9-TDI agregatima jednake snage od 105 konja. Već osnovni model Roomstera opremljen je ABS-om, prednjim i bočnim zračnim jastucima. Osnovni model stoji 95.000 kuna, dok za najskupljeg Roomstera morate izdvojiti 145.000 kuna. Unutar ovog raspona smjestilo se 28 izvedbi sa šest različitih motora, četiri paketa opreme i dva mjenjača. Za svakog ponešto i sve za obitelj.

 

Škoda se širi

U manje od dvije i pol godine Česi su uspjeli lansirati automobil koji će savršeno popuniti prazninu između manje Fabije i veće Octavije. Obiteljski Roomster, zahvaljujući svojim nedvojbenim prednostima definitivno će naići na odličan odaziv kod kupaca, a istovremeno šalje i jasnu poruku konkurenciji – čuvajte me se.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik