Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  BMW Serije 3 Cabrio
  I Bavarci ponudili Coupe-Cabriolet


Najveća novost četvrte generacije «trojke» bez krova je tvrdi sklopivi krov. Neki su oduševljeni novim rješenjem no dobar je dio i onih kojima izlomljeni limeni krov nikako ne paše eleganciji trojke cabriolet.

I to posebice ističu fanovi Bayerische MotorenWerke. Naime, neupitna elegancija platnenog krova kod cabriolet izdanja prošlih serija E46 i E36 bila je jedinstvena i gotovo su svi bili uvjereni kako se BMW ne mora povoditi za pomodnim trikom koji većinu normalnih ili pak lijepih automobila pretvara u prilično neatraktivne Coupe-Cabriolet modele. Ipak, BMW se odlučio na CC varijantu. Na žalost mnogih.

 

Zašto?

Pogledajte dobro ove fotografije. Usput pokušajte vizualizirati isti automobil s platnenim krovom ili se barem prisjetite serije E46 Cabrio... Vjerujemo kako shvaćate o čemu govorimo. BMW fanovima, koji su se defintivno već nagledali fotografija novog «Dreiera» kabriolet, ne treba suviše objašnjavati, a naše je mišljenje jasno – BMW nije trebao odustajati od platnenog krova. Dapače, baš bi zadržavanje ove tradicije pokazalo kako se radi vrhunski posao na tradicionalan, elegantan, prekrasan, jednom rječju vječan način. 

 

200 kg celulita

Uz to, tvrda sklopiva krovna konstrukcija niti tehnički nije bolja. Barem kada je u pitanju ono što je kod BMW-a na samom vrhu prioriteta – dinamičke osobine. Naime, CC krov donosi 200 kilograma celulita što nikako nije zanemarivo. Osim lošijeg odnosno tromijeg i manje preciznog ponašanja u zavojima kao i pri brzim promjenama smjera te finim doziranjima stražnjeg pogona, kilogramski hendikep jasno utječe i na performanse. Ipak, u BMW-u uvjeravaju kako je raspored težine iznimno izbalansiran, a ovjes vrhunski prilagođen tako da bitnije promjene u odnosu na ponašanje Coupea nisu primjetne.

 

Bez krova čista petica

Što se tiče samog dizajna automobila (spustimo li krov, jasno) novi je kabriolet zaista prekrasan automobil. Stilski se oslanja na coupe model koji je pak posve drugačiji od limuzine – puno atraktivnijeg, dinamičnijeg ali i elegantnijeg nastupa. Jedini koji će negodovati u vezi izgleda nove «trojke» kabrio jesu konkurenti kojima je BMW ponovno dobro zapaprio. A isto je učinio i s ponudom motora.

 

Fantastični biturbo

Prvenstveno ovdje valja početi s novorazvijenim revolucionarnim motorom u modelu 335i. Fenomenalni šestcilindarski benzinac (redni, razumije se) razvija vrhunskih 306 KS uz 400 Nm okretnog momenta. Tajna je u dvije visoko sofisticirane turbine s kojima 335i Cabrio do stotke glatko pojuri za 5.8 sekundi. 306 KS u «običnoj» trojci? Da, donedavno je ta snaga bila rezervirana za M model kojem se i danas klanjamo. No, vremena se mijenjaju. Od benzinaca tu su još 320i sa 170 KS, 325i sa 218 KS te 330i sa 272 KS, svi odreda s modernim izravnim ubrizgavanjem. Ljubitelji dizelaša uživat će u modelu 330d sa 231 KS. Svi motori dostupni su sa šesterobrzinskim ručnim ili novim šesterobrzinskim automatskim mjenjačima.

 

Prije ljeta

Dolazak u salone novog kabrio modela zakazan je za rano proljeće, taman kad počinje doba uživanja u topless automobilima. Jasno, cijena neće biti mala kao što nikada nije ni bila kada su u pitanju vrhunski modeli bavarskog proizvođača.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik