Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Seat Altea XL
  Za velike


Novost iz Seata zove se Altea XL. Poznatom imenu Španjolci su dodali nastavak eXtra Large čime je Altea dobila veću sestru s 19 dodatnih centimetara. Rezultat? Sasvim ugodan.

Naslov jasno upućuje kome je namijenjen ovaj model. Velike obitelji kojima je Altea bila premala, a Toledo prevelik ili možda pak preružan. Ruku na srce, Toledov izgled prilično odskače od izuzetno atraktivnih Seat modela, a kako se čini nova bi Altea XL s vremenom mogla i smijeniti Toledo.

 

Toledo nosi XL

Na to, prije svega, upućuju dimenzije. Gotovo u dlaku istih proporcija (Altea XL je dugačka 447 cm, široka 177 cm i visoka 158 cm) novi Seatov family car sada nudi prilično atraktivan izgled. Sprijeda je tu poznata brandovska faca, isto takav bok dok je stražnji dio uvelike atraktivniji i elegantniji u odnosu na Toledo. Svi oni koji traže prostran obiteljski automobil, koji izgledom, stilom ali i voznim osobinama odudara od konkurencije sada imaju pravi odgovor.

 

Atraktivno ali i XL veliko

Pogled u unutrašnjost u potpunosti potvrđuje gornju tezu. Gdje god pogledate Altea XL je, poput ostatka game, napravljena sa stilom. Instrumenti, kokpit, konzola, upravljač, sjedala - sve ovo će kod vozača ali i putnika izazvati zadovoljstvo. Uz to, tu je sada i zavidna ponuda prostora pa tako niti putnici straga, posebice odrasli, neće gunđati zbog pomanjkanja mjesta. Istovremeno, kada se svi smjeste udobno na raspolaganju ostaje 532 litre prostora za prtljagu. Ukoliko ni to nije dovoljno jednostavnim pomicanjem stražnje klupe za 14 cm prema naprijed stvaraju se dodatne 103 litre, dok se potpunim preklapanjem sjedala dolazi do 1604 litre iskoristivog prostora.

 

XL motori

Puno prtljage znači i veliko opterećenje za Alteu eXtra Large. Za one koji ju namjeravaju maksimalno iskorištavati preporučljiv je dvolitreni dizelaš sa 170 KS s kojim će vozač ponosno na autocesti skidati i puno sportskije automobile. Od dizelaša tu su još i moćni 2.0 TDI sa 140 KS te slabiji 1.9 TDI sa 105 KS. Za ljubitelje benzinaca Seat nudi odlične moderne FSI agregate s drektnim ubrizgavanjem – poznati 2.0 sa 150 KS te novi 1.8 TFSI s turbom i 160 KS. U ponudi su još i 1.6 sa 102 KS te osnovni 1.4 MPI snage 86 konja koji će se teže boriti s 1360 kg praznom Alteom XL.

 

XL cijena? Ipak ne

Spomenimo još i pravu «obiteljsku notu» koja uključuje sklopive stoliće na sjedalima ali i serijske krovne nosače. Uz to putnici mogu biti sigurni zahvaljujući maksimalnih 5 zvjezdica osvojenih na Euro NCAP crash testu čemu je kumovalo i osam zračnih jastuka (6 u seriji). Koliko će to sve koštati, pitate se? Osnovna Altea XL s 1.4 motorom stoji 129.373 Kune, odnosno 150.714 Kuna koliko treba platiti za, vjerojatno, našim kupcima najatraktivniji 1.9 TDI model. Za jedan ovakav XL automobil to je sasvim korektno.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik