Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Honda CR-V
  Sportski SUV


Hondin SUV model CR-V oduvijek je više volio cestu nego tešku off-road vožnju. Sada je taj detalj još naglašeniji. Loše? Ni u kom slučaju. Vlasnici ovakvih SUV-ova ionako nikada ili tek rijetko isprobaju pravu terensku vožnju.

Cestovni terenac. Nerijetko je upravo ovakav opis stajao uz Hondin CR-V. Naime, japanci nikada nisu niti pretjerano marili za 4x4 sposobnosti svojeg trendy povišenog kompakta. CR-V je bio vozilo za zabavu s kojim ćete se ugodno i sigurno voziti asfaltnim putevima ali nećete strahovati niti od odlaska u prirodu, skretanja na makadamski put do zabite uvale na moru ili pak posjetiti frenda u vikendici gdje je u opisu i mala blatna avantura. K svemu tome dodajmo i zimske, snijegom prekrivene ceste i jasno je zašto su japanci vjerovali u svoj SUV.

 

Šminker

Treća generacija sve dobro prethodnika ima u naslijeđu ali jače nego ikad naglašava i svoj cestovni karakter. Na kraju krajeva mnogi i za izgled novog CR-V-a tvrde kako nema previše sličnosti s SUV-ovima. Više je nalik robusnijem kompaktu. Tako je sada i rezervna guma, toliko karakteristična za terence, nestala sa stražnjih vratiju (sada je ispod prtljažnika). Uz tek poneku plastiku na rubovima automobila, CR-V je postao pravi gradski šminker, dostojan odlaska i u večernji izlazak. I upravo je to najveći adut novog CR-V-a. Šminkerska atraktivnost kojom i ovaj Hondin model, pa makar bio i «terenac», mora ići uz novu Hondinu filozofiju premium proizvođača.

 

Smirene linije

Slična filozofija prisutna je i u kabini. Slična no ne i dovoljna za premium igrača. Na stranu to što je i CR-V sasvim u skladu s Hondinim imidžem automobila za čiju preciznu izvedbu interijera nema apsolutno nikakve zamjerke no ipak je tu djelomično tvrda plastika. Nadalje niti dizajn interijera ne ostavlja onaj željeni «hi-class» dojam kakav očekujete od premium proizvođača. Dizajneri su se mahom oslanjali na Accord, dok je željeni space-look Civica izostao. Izgleda da u Hondi smatraju kako su kupci CR-V-a ozbiljniji ljudi željni smirenijih linija.

 

Manji ali neprimjetno

Što se samih dimnezija tiče novi je CR-V 10 milimnetara kraći od prethodnika (rezervna guma...), 30 mm niži i s 10 mm kraćim međuosovinskim razmakom. Bez obzira na «stiskanje», mjesta u unutrašnjosti je jedanko mnogo što znači kako će vožnjom biti zadovoljni svi putnici. Oni straga moći će i pomicati svoja sjedišta čime se dobiva dodatni prostor za noge ili pak veći prtljažnik. Isti je dobio i novu horizontalnu pregradu.

 

Odlične vozne osobine

Najveći adut treće generacije CR-V-a svakako je 85 posto čvršća karoserija čime se ovaj model vozi poput kompakta s početka priče. Sigurno, precizno i sa zadovoljstvom. Ovdje je Honda postavila nova mjerila u klasi ali i zaprijetila automobila sasvim različite koncepcije. Pogon na sve kotače standardan je dok kupci imaju na raspolaganju provjereni 2.2 i-CTDi dizelski agregat sa 140 KS (u najjeftinijoj varijanti opreme od 269.990 kuna). Za benzinske fanove tu je 2.0 sa 150 KS koji je u novom CR-V-u dostupan od 224.990 kuna.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik