Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Dacia Logan MCV
  Najjeftinijih sedam sjedala


Nakon renesanse s modelom Logan, Dacia sada tržištu nudi i drugi model koji donosi i jednu sasvim originalnu novost – 7 sjedala u jeftinom karavnu.

Logan MCV je drugi model iz programa Logan koji će po završetku plana «Renault Ugovor 2009» brojati šest vozila. Logan MCV se proizvodi u Pitestiju u Rumunjskoj, u tvornici u kojoj je i započela priča s Loganom. Poput Logana limuzine, Logan MCV osmišljen je kako bi odgovorio različitim, a najčešće ekstremnim uvjetima korištenja. Tehnička rješenja su robusna i jednostavna, kao što pokazuje i primjer jednodijelne armaturne ploče koja je s limuzine preuzeta za break verziju zbog mogućnosti uklanjanja spojeva te prvorazredne otpornosti. Isto tako, obloge vrata napravljene su od samo jednog dijela, a odabrani materijali i tkanine potvrđuju kvalitetu i čvrstoću prepoznatu na Loganu.

 

Robusnije od limuzine

Zahvaljujući naglašenoj širini vanjskih blatobrana, istegnutim bočnim stranama i profiliranom pokrovu motora, dizajn Logana MCV izražava robusnost i jasno pokazuje pripadnosti obitelji Logan. Širi ulaz zraka i nova ležišta za svjetla za maglu daju vozilu još izražajniju osobnost. Vrlo široke bočne zaštitne letvice štite Logan MCV te odaju dojam robusnosti, a središnju uzdužnu liniju karoserije naglašava zaobljeni oblik stražnjih trokutastih stakala. Logan MCV koristi Renaultovo znanje na području sigurnosti. Prednji ovjes, proizašao s Clija II je tipa pseudo McPherson s trokutnim ramenima. Pojačani stražnji ovjes preuzeo je koncept osovine u obliku slova H s programiranim deformiranjem koji je zajednički drugim vozilima platforme. Što se tiče pasivne sigurnosti, Logan MCV prati europske standarde, a ukupno može biti opremljen s četiri zračna jastuka.

 

Veliki međuosovinski razmak

S međuosovinskim razmakom većim za 27 cm u odnosu na berlinu, Logan MCV još je više pomaknuo granice prostornosti. Raspoloživ u verziji sa 7 sjedala, Logan MCV omogućuje udoban prijevoz tri odrasla putnika u drugom redu i dva odrasla putnika u trećem redu. Zahvaljujući dizajnu stražnjeg dijela automobila, na dva sjedala u trećem redu potpuno udobno se mogu smjestiti odrasli putnici visoki oko 1,90 m. U odnosu na berlinu, visina krova povećana je za 102 mm. Kapacitet utovara je prilično velik. U verziji s 5 sjedala ima 700 litara, te do čak 2 350 litara u konfiguraciji s dva sjedala, a zadnja verzija moguća je zahvaljujući iznimnoj prilagodljivosti Logana MCV. Čak i kada je u automobilu smješteno 7 putnika, kapacitet utovara u prtljažniku je gotovo 200 litara.

 

Iskoristivost na prvom mjestu

Cijela klupa (sjedište + naslon) može se potpuno sklopiti uz klupu u drugom redu, a tako sklopljena klupa u trećem redu može se jednostavno izvaditi zahvaljujući ergonomskim ručkama i maloj težini (samo 16,7 kg). Zanimljivo su riješena i stražnja vrata. Upravo je težina stražnjih vrata navela dizajnere Logana MCV na prihvaćanje rješenja «ormar otvaranja» umjesto klasičnih podiznih vrata. Logan MCV preuzeo je motore koji su doprinjeli uspjehu berline i već se dokazali na brojnim vozilima game Renault. S tri benzinska motora (1.4 75 KS, 1.6 MPI 90 KS  i 1.6 16V 105 KS) i diesel motorom 1.5 dCi snage 70 KS gama Logan MCV nudi veliki izbor pogonskih agregata koji odgovaraju potrebama različitih tržišta i kupaca.

 

Samo 65.990 Kuna

Novi rumunjski sedmerosjed dostupan je već od 65.990 Kuna za osnovni, slabije opremljeni model Base s 1.4 litrenim motorom. Za ovu cijenu najjeftiniji sedmerosjed na tržištu definitivno nudi mnogo.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik