Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Citroen Picasso
  Manji umjetnik


U drugoj generaciji umjetnik dolazi s dva modela. Nakon Grand Picassa tu je i 12 centimetara manji brat koji nudi udoban prijevoz za petero putnika.

Izgled modela C4 Picasso vrlo se snažno ističe svojim originalnim blagim i dinamičnim linijama. Panoramski širokokutni vjetrobran i široki bočni prozori uokvireni tankim stupovima krova ističu se na prvi pogled i naglašavaju njegovu pripadnost Citroënovoj obitelji visiospace. Prikriveni bočnim prozorima stražnji stupovi čine dojam da krov lebdi, a time se stvara privid neprekidnog prozora. Na raspolaganju je dvanaest boja karoserije od samog početka prodaje, od čega su dvije nove, plava Tivoli, svijetla i dinamična boja, dostupna samo na C4 Picasso te smeđa Show rouge, koja se nudi i za Grand C4 Picasso.

 

Visiospace

Zahvaljujući vrlo velikim ostakljenim površinama te prije svega inovativnom panoramskom vjetrobranu s velikim kutom površine 2 m², velikim prednjim prozorima uokvirenim tankim stupovima i posebno velikim bočnim prozorima ovaj novi monovolumen ima, kao i Grand C4 Picasso izuzetno polje periferne vidljivosti za sve putnike. Ovakva izuzetna preglednost pridonosi udobnosti vožnje, a predstavlja i vrlo vrijedan adut u smislu sigurnosti značajno smanjujući mrtvi kut na ¾ sprijeda, udvostručujući kut preglednosti prema naprijed i nudeći vrlo dobru bočnu preglednost kao i dobru preglednost na ¾ straga. Kao i Grand C4 Picasso, i C4 Picasso raspolaže, u svojoj kategoriji, najvećom ostakljenom površinom (5 m² bez panoramskog krova i 6,2 m² s njim). Osim velike preglednosti za sve putnike ovako velike ostakljene površine značajno pridonose ulazu svjetla u kabinu.

 

Mjenjač na volanu

Na vozačkom mjestu, uz novi upravljani ručni mjenjač ili automatski mjenjač, u potpunosti je oslobođen prostor u sredini armaturne ploče jer su ručica i sklopke mjenjača smještene uz upravljač. Glavni prekidač nove električne automatske ručne kočnice smješten na armaturnoj ploči, tako da više nije potrebna ručica ručne kočnice između prednjih sjedala. Tipke klima uređaja raspoređene su na oba kraja armaturne ploče, izravno nadohvat putnicima čime se oslobađa središnja konzola. Iako je po svojim dimenzijama kompaktno vozilo – dužina 4,47 m, širina 1,83 m i visina 1,66 m – 12 cm kraći od Grand C4 Picasso, ovaj novi monovolumen nudi, zahvaljujući svojoj arhitekturi, izuzetnu prostranost u svojoj kategoriji.

 

Modubox kolica

U najčešćoj konfiguraciji, s maksimalno odmaknutim stražnjim sjedalima – zapremina ispod prekrivača prtljage je jedna od najvećih u ovoj kategoriji s 500 litara. Preklapanjem svih stražnjih sjedala postiže se najveća zapremina od 1734 litara. Duljina prostora za teret može dosegnuti 1,87 m kada je sjedalo suvozača pomaknuto sasvim naprijed. C4 Picasso može biti opremljen novim Moduboxom kolicima koja olakšavaju razmještaj prtljage ili prijevoz stvari izvan vozila.

 

Četiri motora

Na raspolaganju su četiri motora koji zadovoljavaju normu Euro IV. Oba dizel motora serijski su opremljena pročistačem čestica. Kod benzinskih motora, osnovnu ponudu čini motor 1.8i 16V (127 KS). Slijedi motor 2.0i 16V (143 KS), a kod dizelaša HDi 110 te HDi 138. Uz ovu paletu motora ugrađuje se široka ponuda mjenjača, koju od sada u C4 Picasso, i u Grand C4 Picasso, upotpunjuje nov automatski mjenjač sa 6 stupnjeva prijenosa (BVA6) koji se ugrađuje uz motor HDi 138 FAP. Cijene za manji Picasso kreću se od 155.600 kn za osnovni model C4 Picasso 1.8i 16 V do 235.600 kn za izvedbu C4 Picasso Exclusive 2.0 HDi 138 BMP.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik