Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Fiat Sedici
  Sve u 16!


Sjećate se Sedici Valvole? Ovoga puta ime «16» ne označava broj ventila već pogon 4x4. Simbolično i cijena je u Sedici stilu – 16.600 Eura.

Prvi terenac iz Fiata. Prvi terenac da ali ne i prvo 4x4 vozilo. Naime, Panda je već odavno Fiatova specijalnost kada su vozila s pogonom na sve kotače u pitanju. Iako joj prava terenska svojstva nitko ne pripisuje (ipak, Pandica i ovdje ima što za pokazati) Panda 4x4 je ipak više pozicionirana kao drugo vozilo u obitelji koje će uskočiti u zimskim mjesecima. No, sada je ovdje Sedici. Opet ne full terenac ali sasvim ozbiljan i prije svega zanimljiv igrač tržištima poput našega.

 

Odlična cijena

Prvenstveno zbog izvrsne cijene. Riječ je o svega 16.600 Eura za model 4x2, odnosno 18.200 Eura za 4x4, što je definitivno jedna od najnižih ponuda za terensko vozilo. I što nudi? Naravno, za ovu cijenu ne možete očekivati luksuz, izvrsne materijale ili masažu u sjedalima no da ćete se sa «šesnaesticom» bez problema odvesti na pecanje, do zabačene uvale ili na skijalište kada zimska služba još nije očistila cestu – to definitivno da.

 

Suzuki

Dakle, izvrsna trakcija i sposobnost zaputiti se i izvan asfaltiranih puteva glavni su aduti Sedicija. Rastući segment SUV-ova i općenito 4x4 vozila nagnao je i Fiat na izradu svog konkurenta. Za ozbiljniji, pravi SUV u Fiatu nema mjesta jer bi isti trebao zaživjeti u obiteljskom Alfa Romeu (sjetite se studije Kamal). No, većina vjerojatno zna kako Fiat nije samostalno razvijao Sedici već je ovdje surađivao sa Suzukijem koji je nešto ranije lansirao svoju inačicu gotovo identičnog automobila imena SX4. Razlike su primjetne tek u detaljima, a automobili sliče kao jaje jajetu.

 

Giugiaro

Problem? Nimalo, jer dizajn je zaista dobro pogođen. Njime se bavio renomirani talijanski studio Giugiaro design koji je ponovo potvrdio svoju kvalitetu u realizaciji projekta koji se treba svidjeti i mladima i starima, i muškarcima i ženama, jednom rječju – svima. Uz dobar izgled, tipično za ovakav automobil tu je i bogata ponuda prostora uz nešto manji prtljažnik od 270 litara koji se preklapanjem sjedala povećava na 670 litara. Dimenzije su na razini kompakata (dxšxv = 412x176x162 cm) što upućuje kako će se i manje iskusni vozači sa Sedicijem sasvim dobro snalaziti u gradskim gužvama.

 

Dva motora

Upravo će model samo s pogonom na prednje kotače biti primjereniji spomenutim uvjetima iako i takav bez problema može odraditi manje zahtjevne necestovne zadatke. Onaj s pogonom na sve kotače (i središnjom visko spojkom) ponaša se poput pravog terenca. Snijeg, blato, kiša, makadam – upravo to je ono što Sedici 4x4 traži. U ponudi su dva motora – novi benzinski 1.6 16 V sa 107 KS te dizelaš 1.9 Multijet snage 120 KS. Sedici se nudi s dva paketa opreme, Dynamic i Emotion, a kupcima je na raspolaganju 10 boja. Cijene počinju od 16.600 Eura za model s pogonom na prednje kotače i benzinskim motorom, dok najjeftiniji model s pogonom na sve kotače (benzinski motor) stoji 18.200 Eura. «Šesnaestica» defitinitvno ima razloga za optimizam. Njih barem 16!
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik