Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Lincoln MKR
  Irresistible


Jedan od vizualno najuzbudljivijih izložaka New York Auto Showa zasigurno je Lincolnov koncept MKR. Coupe s četiri vrata pokazuje buduću dizajnersku strategiju omiljenog branda američkih hip hopera i dokonih bogataša.

Na starom kontinetu Lincoln je iznimno rijetka pojava. Američki luksuzni brand Europljani su najbolje mogli upoznati na MTV-u i sličnim glazbenim TV programima gdje se vrte spotovi američkih hip hopera. Naime, Lincoln i njegov SUV Navigator bio im je omiljeni dodatak s kojim su pokazivali svoju moć ali i stil. Iako, dakle, Europljanima sasvim endemska vrsta, Lincoln valja bolje upoznati, poglavito njihovu posljednju studiju MKR.

 

4 door Coupe

Na kraju krajeva, nekad smo s čuđenjem izgovarali imena Lexus i Infiniti, a danas... Lincoln MKR donosi potpuno novu dizajnersku strategiju koju potpisuje Peter Horbury. Istovremeno snažan ali i elegantan MKR se očito oslanja na sve prisutnije europske coupe krstarice s četiri vrata kojima je put otvorio Mercedes-Benz s CLS-om. Posebice je markantan prednji kraj MKR-a. Dvostruka maska inspirirana je modelom Lincoln Continental Cabriolet iz 1941. godine. Za vrhunski ugođaj u vožnji namijenjeno je rješenje vjetrobrana koji se preko krova proteže sve do stražnjih sjedala.

 

Kabina sa stilom

I dok bi vanjski dizajn sasvim komotno prošao u današnjoj serijskoj produkciji otvaranje vratiju jasno otkriva kako je kabina iz nekih budućih vremena. Ambijentalno ledeno plavičasto svjetlo instrumenata i središnje konzole izvrsno se nadopunjuje s kontrastnim bojama kokpita, sjedala i ostalih elemenata. Jedna od stilski najlijepših kabina, definitivno. Ali i najglasnijih. Naime, za audiofile tu je Lincolnov THX sustav druge generacije koji se po kvaliteti zvuka može mjeriti s kućnim kinima.

 

TwinForce

Budući Ford i Lincoln modeli dobivaju upravo TwinForce motorizaciju predstavljenu u MKR-u. Ime otkriva dvostruko punjenje, odnosno tehnologiju direktnog ubrizgavanja kombiniranu s turbo punjačem. Ovdje moramo biti malo ironični i logično kazati I što je tu novo?! jer Europljani ovo koriste već neko vrijeme, dok Ameri TwinForce predstavljaju kao svojevrsno čudo. No dobro, MKR-ov je motor sposoban uz klasični benzin koristiti i E-85 etanol, a snaga na oba goriva je jednako impresivna - 415 KS (118 KS po litri obujma) uz 542 Nm okretnog momenta. 3.5 litreni V6 tako razvija snagu na razini 6 litrenog V8.

 

See You on MTV

Automobil sjedi na 21 inčnim kromom presvučenim aluminijskim naplacima obuvenima u posebne Michelinove gume s Lincoln znakom. Ameri su zaista pazili na sve detalje i sada bi bilo najzgodnije kada bi MKR, ovakav kakav je, jasno s potrebnim izmjenama unutrašnjosti, pustili u serijsku proizvodnju. Sudeći prema Lincolnovoj tradiciji to se neće dogoditi, no dio dizajnerskih rješenja sigurno ćemo vidjeti u budućim Hip Hop spotovima. A možda i na europskim cestama.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik