Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Škoda Fabia
  Knedlička


Prva Škoda novog doba kojim je češka kompanija označila prekretnicu u svojem poslovanju bila je upravo Fabia. Mališan je uspio napraviti ogroman uspjeh, a, sada, nakon milijun i pol prodanih primjeraka, došlo je vrijeme za smjenu generacija.

Prema svemu sudeći nova bi Fabia ponovo trebala napraviti dobar posao za češku kompaniju. Naime, glavni preduvjeti su tu – simpatičan izgled, izvrsna ponuda prostora, kvalitetna izrada i široki spektar motora. Naravno, ostaje još posljednji ali i najvažniji preduvjet, a to je naravno cijena, odnosno omjer uloženo-dobiveno. I on je prisutan tako da i s novom Fabijom Škoda ostaje na čelu ljestvice najrazumnije investiranog novca u jedan automobil.

 

Izgled ala Roomster

Dizajnerski, Fabia se oslanja na novi Roomster, no vrlo je lako primijetiti i veliku koncepcijsku sličnost s konkurentima - Suzuki Swiftom ili čak Minijem čije je rješenje bijelog krova Fabia i preuzela. Nama se Fabia ipak najviše sviđa sprijeda dok za stražnji kraj moramo kazati kako nam nikako ne sjeda. Možda je to i bio cilj dizajnera da stražnjica tek s protekom vremena postane OK no to ćemo tek vidjeti. Sve u svemu. Simpatično, skladno i nimalo upadljivo. Tipično Škoda.

 

Više mjesta

Prva je Fabia svojim dimenzijama uvela novu međuklasu no danas su mali gradski automobili narasli na 4 metra dužine u što sada spada i Fabia. Glavni adut u borbi s oštrom konkurencijom bit će joj upravo maksimalno prostorno iskorišten interijer te veći kapacitet prtljažnika zapremine od 300 do čak 1163 litara. Što se tiče samog vizualnog dojma, interijer sada djeluje puno ozbiljnije ali i kvalitetnije zahvaljujući uporabi boljih materijala, a bitno je spomenuti kako vozač i suvozač sada sjede 3 cm više nego kod originalne Fabije. Time se jamči bolja preglednost i veći komfor vožnje.

 

Čak 7 motora

I na polju sigurnosti Fabia donosi značajne novosti – bočni zračni jastuci, zračne zavjese, ESP ali i Top-theter sustav osiguranja dječje sjedalice. Što se pak motorizacije tiče ponuda je zaista izdašna. Čak sedam motora, od toga četiri benzinska snage od 60 do 105 KS, te tri dizelaša od 70 do 105 KS. Najslabiji je, dakle, 60 konja snažni trocilindraš, a za najjači benzinac Škoda nudi i Tiptronic automatski mjenjač. Uz ovakvu bogatu ponudu motora te uz čak pet paketa opreme Fabia apsolutno ničime ne otkriva srodstvo s ne tako davnim vremenima kada se Škoda nudila isključivo u jednoj izvedbi.

 

Puna optimizma

Cijena za najslabiji model s prilično siromašnim paketom opreme Basic iznosi svega 72.000 kune. Za Za sasvim dobro opremljeni Classic model opremljen motorom od 70 KS treba izdvojiti 10.000 kuna više. Za ovaj automobil zaista korektne cijene, a uz nov, simpatičan izgled ala Roomster, izvrsnu ponudu prostora, kvalitetniju unutrašnjost i povećanu sigurnost, nova će Fabia definitivno pomrsiti račune konkurenciji. Poglavito u zemljama slabije platežne moći, poput naše.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik