Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Opel Antara
  Ponovo u SUV ligi


Nekada smo Opel prepoznavali i po vrlo dobrom terencu Fronteri, napravljenom po licenci japanskog Isuzua. Ovaj puta Nijemci ne surađuju s Japancima već sa sestrinskom korejskom tvrtkom, a rezultat je Antara.

Nekadašnji je Daewoo, dolaskom pod upravljanje GM-a, preuzeo američko ime Chevrolet i počeo s predstavljanjem nove generacije modela. Nama je ovdje bitna Captiva jer je novi Opelov SUV Antara tehnički gotovo istovjetan spomenutom modelu. GM-ovo kloniranje modela nastavlja se i u SAD-u gdje je Saturn za 2008. godinu predstavio model Vue, dizajnersku presliku Antare.

 

Kompaktni SUV

Novu Antaru krasi upravljanje standardno za osobna vozila, prostrana unutrašnjost uz kompaktne vanjske dimenzije vozila (4576x1850x1704 mm), inovativna rješenja za transport kao što je Flex-Fix, visoka razina funkcionalnosti te povišena pozicija sjedala. Jak argument u korist Antare je njena bogata standardna oprema koja uključuje elemente poput inteligentnog pogona na četiri kotača s kontrolom proklizavanja, elektronski program stabilnosti (Electronic Stability Program, ESP) s kontrolom kočenja u zavojima (Cornering Brake Control, CBC), sustav kontrole pri vožnji nizbrdo (Descent Control System, DCS) kao i aktivnu zaštitu od prevrtanja (Active Rollover Protection, ARP).

 

Visoka razina sigurnosti

Brojne su i sigurnosne značajke. Standardna oprema uključuje prednje zračne jastuke, vozačke i suvozačke bočne zračne jastuke za zaštitu trupa i zdjelice, zračne zavjese za sprječavanje ozljeda glave kod prednjih i vanjskih stražnjih sjedala, sigurnosne pojaseve s tri točke zatezanja te naslone za glavu za svih pet sjedala. U varijanti opreme Enjoy nalaze se 17-colni aluminijski naplatci s 235/60 R 17 gumama te komfornim elementima kao što su elektronička kontrola klime (Electronic Climate Control, ECC), grijana prednja sjedala te automatska kontrola svjetala (Automatic Lighting Control, ALC).

 

Dva benzinca i dva dizelaša

Što se tiče motorizacije Antara će kupcima ponuditi ukupno četiri agregata.Najsnažniji je benzinski V6 motor s obujmom 3,2 litre i izlaznom snagom od 227 KS. Očekuje se da će se najbolje prodavati common-rail turbo dizelski 2,0-litarski model sa 150 KS. U ponudi su još i slabiji dvolitreni dizelaš snage 127 KS te 2,4-litarski benzinski agregat s četiri cilindra i 103 140 konja. Svi dizelski modeli Antare standardno dolaze s filtrom za čestice čađe koji ne zahtijeva održavanje te grijačem Quickheat. Cijena osnovnog modela Antare s paketom opreme Essentia i benzinskim 2,4-litarskim motorom  iznosi 225.568 kuna.

 

Odmak od Frontere

Iako ne djeluje toliko ozbiljno odnosno moćno poput Frontere, Antara po definiciji i ne spada među terence već moderne SUV-ove kojima je gradski asfalt puno draži od blata i makadama. Jedini hendikep mogla bi joj predstavljati činjenica što sestrinska tvrtka nudi gotovo identičan model u ponudi.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik