Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Fiat Bravo
  Pun optimizma


Najveći talijanski proizvođač automobila ipak nije uspio s posljednjim kompaktom Stilom ostvariti željeni uspjeh. Nasljednik stoga donosi značajne novosti i ponovo vraća ime Bravo.

Naime, Bravo je ipak bio veći miljenik kupaca pa su Talijani odlučili vratiti staro ime ne bi li se i na taj način približili ciljanoj skupini ljudi. No, niti originalni Bravo te još manje posljednji Stilo nisu dostigli željeni nivo prodaje, a iz Fiata smo, prilikom predstavljanja kompakata, navikli slušati kako će novi model osvojiti tržište. Ista teorija, je, naravno, ponovljena i za novi Bravo, i sada samo ostaje da vidimo jesu li Talijani ovaj puta u pravu.

 

Atraktivan izgled

Vizualno novi Bravo ima razloga biti optimist. Za razliku od ne odveć šarmantnog Stila (posebice ne karavan inačice), prema kojemu je originalni Bravo kudikamo zanimljiviji i simpatičniji, novi Bravo se predstavlja puno smjelije. Sličnost sprijeda s Grande Puntom je namjerna jer je Fiatov mališan jedan od nabolje dizajniranih automobila na tržištu. Bok je gotovo coupe oblika s naglašenom linijom bočnih prozora koja se uzdiše prema stražnjem kraju automobila. Zanimljivo, Bravo straga s oblim svjetlima jasno asocira na originalnog mu imenjaka. Vrlo uspješno rješenje te, ukupno, Bravo djeluje prilično atraktivno.  

 

400 litara prtljažnika

Automobil je dugačak 434 cm, 179 širok i 149 visok. U ponudi će biti jasno obje verzije, s tri i pet vrata, a karavan, odnosno Multi Wagon, stiže nešto kasnije. Vrlo je vjerojatno kako Talijani ovaj puta neće pogriješiti s dizajnom. Stilo Multi Wagon greška ih je preskup stajala. S 400 litara prtljažnog prostora kompaktni Bravo nudi jedan od najvećih prtljažnika u klasi. Preklapanjem sjedala isti rate na velikih 1175 litara obujma. Bravo donosi i dašak luksuza. Kupci će moći birati i veliki stakleni krov, a ESP ima i funkciju Hill Holder koja pomaže pri kretanju na uzbrdicama.

 

Bolja kvaliteta

I po uređenju interijera Bravo je napravio priličan odmak u odnosu na Stilo. Materijali su bolje kvalitete, podignuta je razina završne obrade, a i dizajn je na nivou talijanskih majstora za estetiku. U ponudi je više varijanti opremanja interijera u različite kombinacije boja. Instrumenti su sada u posebnim dupljama što ih čini vrlo atraktivnima.

 

Novi T-jet turbo benzinci

Bazni motor je 1.4 litreni benzinac sa 90 KS i 128 Nm okretnog momenta. S njim Bravo 100 km/h dostiže za 12.5 sekundi te maksimalnih 179 km/h. Već uz ovaj motor ide i manulani mjenjač sa 6 stupnjeva prijenosa. Novost su dva turbo benzinca naziva T-jet koji iz jednakog obujma, 1.4 litre, isporučuju 120, odnosno 150 KS. Što se tiče dizelskih agregata u ponudi su 1.9 litreni JTD sa 120 KS i 255 Nm te jača izvedba sa 16 ventila snage 150 KS i s 305 Nm. Sa slabijim dizelašem Bravo dostiže maksimalnih 194 km/h, a s jačim 206 km/h te ubrzava od 0-100 km/h za 9 sekundi.

 

Može i mora bolje

Nova Fiatova kompaktna uzdanica definitivno bi trebala napraviti bolji rezultat od prethodnika Stila. No Fiat želi puno više, a prema svemu Bravo ima potencijala. Da li će ga pak kupci prihvatiti tek ćemo vidjeti.  
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik