Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Renault Scénic Conquest
  Avanturist


Nakon Scenica RX4 iz Renaulta nam stiže nova interpretacija polu terenskog vozila. Ponovo je kao baza poslužio obiteljski monovolumen Scenic.

Prvi put predstavljen na salonu automobila u Ženevi 2007., Scénic Conquest je vozilo namijenjeno za slobodno vrijeme i bijeg iz svakodnevice. Njegov robustan stil svojim izgledom sprijeda i straga podsjeća na terenska vozila. Podvozje je prilagođeno korištenju na svim cestama zahvaljujući povišenoj udaljenosti od tla i pojačanim ovjesima.

 

Avanturistički dizajn

Scénic Conquest ne možemo uspoređivati s ostatkom ponude Scénic. Već na prvi pogled udaljenost od tla veća za 20 mm nagoviještava namjenu ovog vozila. Sprijeda je odbojnik koji je u prednjem donjem dijelu prekriven crnom zaštitom, ima novu rešetku maske i ulaz zraka, kao i zaštitnu oblogu ispod motora sjajne kromirane boje dok svjetla naglašava crna maska. Izgled Scénica Conquest isto tako najavljuje njegovu predodređenost za izlete zahvaljujući širokim zaštitnim letvicama karoserije, zaštiti donjih dijelova karoserije i crnim rubovima blatobrana. Kromirani i crni uzdužni krovni nosači ukrašavaju krov i nagovještaju mogućnost prevoženja opreme za slobodne aktivnosti na otvorenom.

 

Jednostavan i upečatljiv unutarnji izgled

U unutrašnjosti Scénica Conquest, različite nijanse narančaste boje razlikuju putnički prostor ovog osvajača cesta od ostatka Renaultove ponude. Središnji prednji dio tamno sive boje ukrašen je narančastm detaljima. Presvlake, kao i podnožje mjenjača brzina i upravljač ukrašeni su narančastim prošivom. Sigurnosni pojasevi su također narančaste boje, a dodatni gumeni tepisi s oznakom Conquest štite oblogu poda.

 

Šasija predviđena za bijeg

Scénic Conquest nadopunjuje svoj izgled osvajača cesta šasijom prilagođenom vožnji izvan izgrađenih prometnica. Osim povećane udaljenosti od tla i zaštitnih obloga, ovjes je dorađen pa stoga omogućuje veću udobnost na lošem terenu. Amortizeri sprijeda i straga su povećane tvrdoće dok je promjer stabilizacijske poluge smanjen. I na kraju, sustav kontrole putanje ESP i sustav protiv proklizavanje parametrirani su u skladu s karakteristikama loših cesta koje Scénic Conquest svladava.

 

Dva dodatna motora

Scénic Conquest ima dvosturku ponudu benzinskih i dizelskih motora. Dizelski motor 1.9 dCi razvija snagu od 96 kW (130 KS) pri 4 000 okr/min i zakretni moment od 300 Nm pri 2 000 okr/min. U ponudi s filterom sa ili bez čestica, ovaj motor je također dostupan u kombinaciji s mjenjačem sa 6 brzina koji mu pruža udobnost i elastičnost već od niskih brojeva okretaja. Motor 1.6 16v razvija snagu od 82 kW (110 KS) pri 6 000 okr/mn i zakretni moment od 152 Nm pri 4 250  okr/min. Motor 1.5 dCi je predložen u verziji 78 kW (105 KS) pri 4 000 okr/min, sa zakretnim momentom od 240 Nm dostupnim već od 2 000 okr/min.

 

Potpuna ponuda opreme

Kako bi još više naglasili personalizaciju Scénica Conquest, Renault je razvio ponudu posebne dodatne opreme kao što su unutarnji nosač bicikala, pomični pretinci, zaštita stepenice i praga prtljažnika, posuda u prtljažniku podijeljena na pretince i druge dodatke. Iako nije pravi SUV , Scenic Conquest će bez problema obaviti sve zadatke koje uglavnom savladavaju i klasični moderni SUV-ovi. Dakle, tek minimalni izleti s asfalta.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik