Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Hyundai i30
  i-generacija


Nakon premijernog prikazivanja na auto salonu u Ženevi, novi korejski kompakt stigao je u Hrvatsku. Riječ je o prvom modelu nove Hyundai filozofije s potpuno novim označavanjem modela.

i30. «i» kao inspiracija, inovacija i inteligencija. Tako kažu u Hyundaiju, a brojka jednostavno označava veličinu modela. Dakle, nadalje očekujte postupno preimenovanje svih modela u gami. Prvi model iz «i» generacije, i30, osmišljen je u dizajnerskom i tehničkom centru u njemačkom Rüsselsheimu te je u potpunosti prilagođen europskom kupcu.

 

Daleko od Arnejsa

Nažalost, očekivali smo više. Naime, studija Arnejs, kojoj smo se zaista divili u Parizu 2006. godine, stvorila je velika očekivanja kod publike. Ipak, Korejanci su se odlučili za jedan umjereniji pristup, takozvano približivanje širem krugu kupaca, posebice onima koji od svog automobila ne traže izgled za kojim će se okretati glave. Upravo takav pristup Hyundaiju osigurava priličan broj kupaca što ga i čini vrlo stabilnim proizvođačem automobila s velikim aspiracijama. Iako je i30 brat blizanac Kijinog modela ceed (Kia i Hyundai čine koncern) smatramo kako je i30 prilično dosadnog izgleda u odnosu na Kijin kompakt.

 

Plavo osvjetljenje

Iznutra ipak bolje. Lijepo dizajnirani instrumenti svijtele ugodnom plavom bojom koja je iskorištena i za osvjetljenje displeja radija i klima uređaja. Cijela kabina izgleda prilično skladno pa iako je ovo potpuno novi model prepoznatljiva je Hyundai osobnost. U Hyundaiju ističu kako i30 kvalitetu izrade podiže na još višu razinu uz implementaciju pomno odabranih materijala kojima je opremljena unutrašnjost. i30 će kupce pokušati osvojiti i jednom od najprostranijih kabina u svom segmentu čemu je doprinjeo i jedan od najvećih međuosovinskih razmaka u klasi.

 

Multilink

i30 je dugačak 425 cm, širok 176 te visok 148. Prtljažnik je obujma 340 litara, a preklapanjem sjedala raste na 1250 litara.  Novi Hyundaijev kompakt može se pohvaliti i Multilink stražnjim ovjesom koji jamči izvrsno ležanje automobila te visoku razinu udobnosti.

 

Devet verzija

Za početak će na hrvatskom tržištu biti predstavljeno devet različitih verzija. Početni model pokretan je benzinskim 1.4 litrenim motorom snage 109 KS, a gamu nadopunjavaju 1.6 litreni benzinci snage od 116 i 122 KS, posljednji označen kao High Power. U ponudi su i dva dizelska motora, oba obujma od 1.6 litre i snage od 90 KS te 115 KS (High Power). Kupci mogu birati između četiri paketa opreme: iStart, iLike, iThink te najbogatiji iLove. Oprema, ovisno o paketu, podrazumijeva detalje kao što su ABS i ESP, 6 zračnih jastuka, progresivni servo-upravljač (na svim modelima), lijevani naplatci, USB priključak za iPod, automatski klima uređaj ili sjedala obložena kombinacijom kože i tkanine.

 

Od 98.000 kuna

Hyundai i30 u prodaji će se na hrvatskom tržištu naći od 16. kolovoza, a cijene kreću od 98.000 kuna za model i30 1.4 16V iStart, preko 145.000 kuna za i30 1.6 16V High Power iLove, do 148.200 kuna koliko stoji najskuplji i30 1.6 CRDi High Power iLove.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik