Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Volkswagen Golf Variant
  Dugo čekanje


Volkswagen je prilično dugo čekao s predstavljanjem popularnog Golfa u karavanskoj inačici. Peta generacija Golfa u prodaji je, naime, već četiri godine.

Iako u Wolfsburgu na ovo pitanje nećete dobiti adekvatan odgovor, najvjerojatniji razlog je marketing, odnosno smisleno pozicioniranje novih modela u paleti VW-a, Tourana i posebice Golfa Plus. Oni koji su ipak čekali na Variant sada imaju Golf s najvećim prtljažnikom ikada.

 

Odlična iskoristivost

Dakle riječ je o tovarnom prostoru od čak 505 litara, u verziji sa stražnjim sjedalima u funkciji, dok se preklapanjem istih dobiva 1495 litara obujma. Pogledamo li prošlu generaciju riječ je o napretku od 45, odnosno 25 litara. Vrata prtljažnika otvaraju se preko senzora smještenog ispod kvake ili putem daljinskog upravljača. Iskoristivost je ponovo izvrsna pa tako osobe visoke do 180 cm mogu potpuno uspravno stajati ispod njih. Prtljažnik je presvučen tamnim flisom, a obrada je, kao što smo i navikli kod VW-a, vrhunska. Utovar težih predmeta olakšava nisko postavljen rub prtljažnika, nekih 60-ak centimetara od poda.

 

21 cm kraći od Passata

Što se tiče samih dimnezija peta je generacija Golfa Variant u odnosu na prethodnika dulja za 16 cm te 4.6 cm šira. Ukupna duljina automobila je 456 cm što je za 21 cm kraće od Passata Variant. Ne čini se mnogo no upravo u praksi, točnije prilikom parkiranja na uskim gradskim parkiralištima, manjak centimetara kod Golfa nedvojebno odnosi pobjedu. Uz, dakle povećane gabarite u odnosu na prethodnu generaciju novi se Golf karavan predstavlja i s puno atraktivnijim izgledom. Sprijeda je nos posuđen od Jette, s kromiranim detaljima, dok je stražnji kraj sasvim elegantan za razliku od kockaste «četvorke».

 

Čak sedam motora

Uz Golf Variant Volkswagen je ponudio čak pet benzinskih motora i dva dizelska. Uz to, tu su i četiri vrste pripadajućih mjenjača, uključujući i fenomenalni DSG s dvije spojke. Benzinski agregati su snage 80 KS i 102 KS dok posebno valja izdvojiti nove TSI agregate snage 122 KS i 140 KS. Krunu ponude predstavlja TSI sa 170 KS, poznat iz modela Golf GT. Za ljubitelje naveliko poznate skraćenice TDI tu su agregati snage 105 i 140 KS. TSI agregati opremljeni su šest brzinskim manualnim mjenjačem dok je za dvije najjače inačice dostupan i DSG.

 

Sigurno i vrlo precizno

Kao i kompakt i Variant se može pohvaliti izvrsnim voznim osobinama. Sigurno, vrlo precizno i s puno zadovoljstva za vozača. U Volkswagenu ističu kako su spomenute osobine sasvim identičnog karaktera i kada je automobil napunjen prtljagom. Kome pak nije po volji originalni set-up ovjesa, VW nudi i sportsku inačicu s 15 mm spuštenom karoserijom i tvrđe podešenim oprugama. Novi Golf Variant proizvodi se u Puebli, u Meksiku, i, nema sumnje, ovo je još jedan Volkswagenov model koji će definitivno pomoći Golfu u obaranju sjajnog rekorda – biti najprodavaniji automobil svih vremena.  
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik