Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Toyota Corolla Verso
  Kura pomlađivanja


Iako Corollu u hatchback verziji više ne možete kupiti u Hrvatskoj, već njenu novu inkarnaciju imena Auris, model Corolla Verso nastavlja s prodajom s novim izgledom i tehničkim novotarijama.

Toyotin kompaktni monovolumen tek je nekoliko godina na tržištu no u tom se vremenu prilično dobro snašao na našem tržištu. Odabiru ga mahom manje obitelji koje prije svega traže prostran automobil u kojem će se cijela obitelj osjećati ugodno. Uz uspjeh u Hrvatskoj, Corolla Verso jednako dobre rezultate ostvaruje i u ostatku Europe.

 

Blage promjene

Sada Corolla Verso dolazi s novim izgledom, bogatijom opremom i novim tehnološkim detaljima. Što se tiče samog dizajna riječ je tek o minimalnim izmjenama. Novi prednji stil, stvoren prema Toyotinom Vibrant Clarity dizajnerskom izričaju, Corolli Verso daje više individualnosti i karaktera. Uvedena je nova okomita karakterna crta koja povezuje gornju rešetku hladnjaka i odbojnik povezujući ga s poklopcem motora. Novi prednji istaknutiji odbojnik dodaje 10 mm na ukupnu dužinu (sada 4.370 mm) i prednji prevjes (880 mm). U isto vrijeme, novi stil više koketira sa sportskim izričajem, kao što je saćasta rešetka hladnjaka i novi oblik pokazivača smjera.

 

Pet novih boja

Redizajnirana su prednja svjetla dok je tamnije mutno staklo specifično za modele D-4D 180 Clean Power. Stil stražnjeg dijela uključuje nove, pravokutne pokazivače smjera i novu kromiranu liniju ruba registarske pločice. Sada postoje četiri jasno diferencirane razine opreme (Terra, Luna, Sol i Premium Active) koje se razlikuju po novim naplatcima od lake legure za Luna i Sol modele. Novost je i pet novih boja karoserije.

 

Sigurnost na najvišoj razini

Unaprijeđena oprema uključujuje dvozonski klima uređaj i novi audio sustav. Corolla Verso je dostupna sa devet SRS zračnih jastuka, uključujući zračni jastuk za koljena vozača, a tu je i stup upravljača s mehanizmom za apsorpciju energije. Na Euro NCAP crash testu Corolla Verso je nagrađena s pet zvjezdica za zaštitu odraslih putnika, kao i s četiri zvjezdice za zaštitu djece. Automobil je opremljen s više naprednih sigurnosnih sistema poput neizostavnog ABS-a, ali i elektronske raspodjele sile kočenja (EBD), pomoći pri kočenju (BA), kontrole proklizavanja (TRC) i kontrole stabilnosti vozila (VSC).

 

Filter čestica

Uveden je katalizator dizelskih čestica (DPF) na najbolje prodavanom 136 KS snažnom 2.2 litrenom D-4D Clean Power motoru. Novi motor će se pridružiti obitelji, koja uključuje D-4D 180 Clean Power agregat visokih performansi s naprednom D-CAT tehnologijom – koji je već među najčišćim dizelskim motorima u klasi. Za razliku od mnogih drugih filtera čestica, Toyotin DPF katalizator ne zahtijeva održavanje kroz cijeli radni vijek vozila. Ispušno ubrizgavanje goriva se rabi za podizanje temperature DPF katalizatora na kontroliranoj bazi i čestice izgaraju kako bi se očistile pore filtra. Ovaj proces zahtijeva dodatak petog ubrizgavača goriva koji se nalazi u ispušnom stupnju.

 

By-wire gas

Motori su opremljeni s naprednim by-wire gasom kako bi se unaprijedio užitak u vožnji i optimizirala potrošnja goriva. 1.8 litreni VVT-i benzinac razvija 129 KS i 170 Nm okretnog momenta dok 1.6 litreni VVT-i benzinac razvija 110 KS. Petstupanjski Multi-Mode ručni mjenjač (M-MT) je dostupan s 1.8 litrenim benzinskim motorom, nudeći prednost automatskog mjenjača bez spojke ili sekvencijalnu promjenu brzina. Ovaj je sada opremljen s lampicom upozorenja koja pokazuje bilo kakvo pregrijavanje u sustavu spojke.

 

Cijene

Nova Corolla Verso dostupna je po cijeni od 21.710 Eura za model 1.6 VVT-i s pet sjedala i opremom Terra. Najskuplji je model s najjačim dizelskim 2.2 D-4D D-CAT motorom i opremom Sport koji do registracije košta 28.060 Eura.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik