Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Renault Twingo
  Go Twingo


Punih 14 godina trajao je originalni Twingo. Fenomenalan uspjeh kakvim se rijetki automobili mogu pohvaliti. Druga generacija nastavlja originalnu ideju.

Više od 2,4 milijuna Twinga prodano je nakon lansiranja u travnju 1993. godine. Da, 14 godina je simpatični mališan s nama što samo potvrđuje koliko je dobro Renault pogodio s predstavljanjem automobila kojeg je konkurencija dočekivala s podmijehom. Ubrzo su shvatili kako griješe. Druga generacija koju gledate stoga im težak zadatak – nastaviti uspješnu priču. Novi je Twingo

namijenjen mnogo široj ciljnoj skupini kupaca. Zanimljivo, novi će se model proizvoditi isključivo u tvornici u Novom Mestu u Sloveniji s ugrađenom plastikom koju djelomično proizvodi naša tvrtka AD Plastik.

 

Čak 100 konja

Karakteristike novog Twinga u odnosu na prethodnika su poboljšane što se osobito odražava na znatno boljoj razini kvalitete i sigurnosti. Njegovo ponašanje na gradskim cestama istodobno je okretno dok na otvorenoj cesti pruža iznimnu sigurnost zahvaljujući vrlo dobrom držanju ceste. Specifično podešena šasija i novi benzinski motor TCE 100 KS potvrđuju dinamični karakter novog Twinga GT koji pruža najbolji kompromis između performansi i potrošnje u svojoj kategoriji.

 

MP3, USB Ready

Dostojni nasljednik Twinga, novi Twingo s 3 vrata nudi četiri udobna mjesta na koja se mogu smjestiti putnici svih tjelesnih građa, uključujući i one krupnije. Njegov putnički prostor je intuitivan i ergonomski uređen. Novi Twingo je automobil spreman za komunikaciju pa nudi nove uređaje koji Vam omogućuju spajanje različitih drugih uređaja. U duhu „samo moj Twingo“, dostupna je i bogata paleta predmeta za personalizaciju u obliku vanjskih ukrasnih naljepnica i opreme u unutrašnjosti poput „Organizer boxa“ ili „Light boxa“.

 

Malo veći

Život u gradu zahtijeva specifičan tip automobila, a novi Twingo je kompaktan i okretan. Zahvaljujući duljini od 3600 mm (širina 1654 mm (+24), visina 1470 mm (+47)), jednostavno ga je parkirati. Dodatnih 170 mm u odnosu na prethodnika putnicima pruža veću sigurnost i prostornost ali automobil zadržava odličnu okretnost. Izvedbe Dynamique i GT igraju na kartu dinamičnosti stoga na njima prednji specifični odbojnik dodatno naglašava cjelokupni dizajn vozila. Svjetla za maglu istaknuta su mat sivom bojom. Na tim izvedbama novi Twingo ima intenzivniji pogled, istaknut crnom sjajnom maskom oko svjetala i kućištima osvrtnih ogledala također mat sive boje. Novi Twingo GT također ima i specifična podešenja servo upravljača koja se temelje na dinamičnosti i užitku vožnje.

 

4 motora

Novi Twingo već od lansiranja nudi široku paletu motora u kojoj se nalazi benzinska izvedba visokih performansi i jedan dizelski motor. Ponuda benzinskih motora sastoji se od tri motora: 1.2 60 KS, 1.2 16v 75 KS i posve novog TCE 100 KS s kojim automobil ubrzava za svega 9.8 sekundi. Novi Twingo je također opremljen i jednim dizelskim motorom 1.5 dCi 65 KS. Ta je nova ponuda naročito važna jer je jedan od pet automobila u tom segmentu u Europi opremljen dizelskim motorom. Nijedna izvedba novog Twinga, pa tako ni njegova najsnažnija inačica, ne ispuštaju više od 140 g/km CO2, dok dizelski motor ispušta samo 113 g/km CO2. Svi motori odgovaraju normama za zaštitu okoliša Euro 4.

 

Modularan

Novi Twingo nudi sustav s dva nezavisna sjedala klizna duž 220 mm. Sjedala se mogu podešavati svakih 10 mm, a naslon im se namješta u pet položaja. S različitim mogućnostima prilagodljivosti, zapremnina prtljažnika prelazi od 165 dm3, kad su stražnja sjedala povučena sasvim prema natrag, što je konfiguracija koja pruža veću udobnost putnicima straga, preko 285dm3, kad su stražnja sjedala povučena maksimalno naprijed, što je konfiguracija koja daje veliki prtljažnik, pa sve do 959 dm3 u položaju break, kad su stražnja sjedala oborena i potpuno sklopljena. Bez obzira na položaj sjedala, u prtljažnik se uvijek mogu staviti dječja kolica. Naslon stražnjih sjedala može se sklopiti u stolić, a za još veću prilagodljivost, naslon prednjeg suvozačevog sjedala također se obara te omogućuje utovar predmeta dužih od 2 m što je jedinstveno u tom segmentu.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik