Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Opel Astra Sedan
  Još jedan Nijemac s tobolcem


Nova Astra sedan dati će vrlo uspješnoj liniji Astri, kojih je 2006. u čitavoj Europi prodano preko 517.000, dodatni poticaj u 2008. godini.

Do kraja kalendarske godine 2007. Opel namjerava prodati više Astri u Središnjoj i Istočnoj Europi nego u Njemačkoj, gurajući ovo područje na drugo mjesto iza Velike Britanije. Sa sedanom pozicioniranim vrlo visoko u statistikama registriranih vozila, Središnja i Istočna Europa vjerojatno će zasjesti na prvo mjesto po prodaji Astri u 2008. godini.

 

Nastavak priče

Opel novim sedanom nastavlja tradiciju – prve dvije generacije Astre dolazile su s četirima vratima te velikim, zasebnim odjeljkom za prtljagu. Prve nove Astre limuzine sišle su s proizvodnih traka 23. kolovoza u Gliwicama u Poljskoj, što je idealna lokacija za opskrbu srednjoeuropskog i istočnoeuropskog tržišta, za koja je ovaj automobil i primarno razvijen. Prethodnik sedana, model Astra Classic, također će se nastaviti proizvoditi u Gliwicama.

 

Duga 4.6 m

Novu limuzinu krase Astrin uravnotežen dizajn i dinamične linije. Posljednjom nadogradnjom obitelji Astri, početkom ove godine, dizajneri su dosta osvježili prepoznatljiv izgled karakterističan od početaka ovih modela, pazeći pritom da prinova i dalje bude prepoznata kao dio Astrine obitelji. Temeljena je na velikom međuosovinskom razmaku karavanske izvedbe od čak 2703 mm (90 mm više od hatchbacka), što daje puno prostora za noge putnika smještenih na stražnjoj klupi. Duga 4,59 metara, široka 1,75 i visoka 1,46 metara, Astra limuzina obiteljski je automobil pune veličine, s jednako velikim prtljažnikom zapremine 490 litara (prema VDA standardu) koji se može povećati do maksimalno 870 litara (mjereno do gornjeg ruba prednjih sjedala sa spuštenom stražnjom klupom). Maksimalna visina utovarnog prostora je 907 mm, maksimalna širina 1.170 mm, a maksimalna dužina 995 mm koji se mogu produžiti na 1.721 mm.

 

Poznata unutrašnjost

Unutrašnjost novog izdanja Astre krase površine još luksuznijeg izgleda i dodira. Najvažniji elementi dizajna u kabini dojmljiva su središnja konzola, dodatni kromirani obrubi na otvorima za klimatizaciju i kontrole radija te nove presvlake na vratima i ploči s instrumentima koju također krase trodimenzionalni instrumenti. Varijanta Cosmo s vrha ponude standardno dolazi s presvlakama i ukrasima na središnjoj konzoli i upravljaču od luksuznih lakiranih materijala.

 

Četiri motora

Četverovratna Astra dolazi s izborom četiri benzinska i dizelska motora ECOTEC. Na raspolaganju su dva benzinska motora (1.6 ECOTEC/115 KS, 1.8 ECOTEC/140 KS) te dva dizelska (1.3 CDTI/90 KS, 1.7 CDTI/100 KS). Ponuda prijenosnih sustava uključuje petero i šesterostupanjski ručni mjenjač, četverostupanjski automatski te unaprijeđeni automatizirani ručni prijenos Easytronic. Maksimalna snaga koju daje entry-level benzinski motor 1.6 ECOTEC iznosi 115 KS pri 6.000/min. U kombinaciji s peterostupanjskim ručnim prijenosom, Astra limuzina ubrzava od 0 do 100 km/h za 11,7 sekundi te dostiže maksimalnu brzinu od 191 km/h. Motor razvija snagu vrlo linearno i bez problema odlazi u viskoke okretaje dok je potrošnja na razini 6.6 litara.

 

Odgovor Jetti

Iako dolazi kasnije od glavnih konkurenata, posebice Volkswagenovog Golfa s prtljažnikom, Jette, Opelov odgovor defiinitivno će obradovati tradicionalne kupce Astri. 
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik