Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Citroen C8
  Injekcija pomlađivanja


Ojačan uspjehom palete kompaktnih monovolumena, koju su nedavno upotpunila dva Picassa, Citroën nastavlja razvoj svojih vozila s prostranim monovolumenom visoke klase.

Na ovom su modelu, početkom 2008. godine ovisno o zemlji, izvršena poboljšanja unutarnjeg i vanjskog stila koja još više ističu njegove nadasve moderne linije i naglašavaju udobnost putničkog prostora. Ovisno o zemlji, paleta C8 postaje bogatija za novi dizelski HDi motor od 173 KS DIN (125 kW ili 170 KS CEE) s pročistačem krutih čestica (FAP) kojemu je pridružen mehanički mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa. Ovaj će motor tijekom 2008. g. u nekim zemljama također biti dostupan s automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. Ta ponuda upotpunjuje paletu motora koju čine benzinski motor 2.0i 16V od 143 KS, dostupan s mehaničkim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa ili automatskim mjenjačem sa četiri stupnja prijenosa te dva dizelska motora, HDi 120 i HDI 138 FAP, kojima je pridružen mehanički mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa.

 

Naglasak na chevronima

C8 se već na prvi pogled ističe svojim snažnim i dinamičnim stilom. Tako je prednji dio modela C8 ukrašen moderno dotjeranim chevronima velikih dimenzija smještenim u sredini maske još čvršćih linija, s kromiranim letvicama na rubovima koje naglašavaju statusni karakter vozila. Osim na prednjem dijelu vozila, još naglašeniji chevroni na stražnjem dijelu jasno označavaju pripadnost tog monololumena paleti Citroënovih vozila. I na kraju, cjelinu zaokružuju prozirna svjetla za vožnju unatrag.

 

Ugodnija kabina

Poboljšanja u putničkom prostoru modela C8 u skladu su s promjenama vanjskog stila. One naglašavaju pripadnost monovolumena visokoj klasi i stvaraju profinjenu atmosferu u vozilu.

Svi ukrasni dijelovi obloga vrata, upravljač, podna oblaga, dodatni tepisi kao i vrh luka armaturne ploče crne su boje. Osim toga, površine koje putnici najviše dodiruju (pretinci u prednjim vratima, kvaka za otvaranje pretinca za rukavice, ručica za podešavanje otvora za zrak…) bile su predmetom posebne obrade površine zbog čega su posebno ugodne na dodir. Konačno, bolje pozicioniranje i ocjena putničkog prostora C8 kao prostora visoke klase osigurano je završnom obradom u sjajnom kromu na kvakama vrata, na ručici mjenjača i otvorima za zrak.

 

Do 3 kubika prtljage

S međuosovinskim razmakom od 2,82 m, C8 je odgovorio očekivanjima kupaca monovolumena visoke klase koji traže veliku prostornost. Koncepcija sjedala savršeno ilustrira njegovu modularnost i pokazuje kako se o svim putnicima i udobnosti svakoga ponaosob vodila jednaka briga. U C8 može se smjestiti do osam putnika u tri reda identičnih sjedala. Osim toga, velika modularnost omogućuje prilagođavanje obujma prtljažnika trenutnim potrebama te može iznositi od 225 dm3 do čak 2948 dm3.

 

HDI sa 173 KS

Motor HDi 173 FAP osigurava modelu C8 iznimni užitak u vožnji zahvaljujući dvostrukom paralelnom sekvencijalnom turbokompresoru, po prvi puta na dizelskom motoru sa 4 cilindra. Sustav dvostrukog paralelnog sekvencijalnog turbokompresora istodobno osigurava veći zakretni moment pri niskim brojevima okretaja i smanjuje na minimum vrijeme odziva pri pokretanju turbokompresora. Najveći zakretni moment od 370 Nm postiže se već od 1500 okr/min i ostaje konstantan do 2700 okr/min, što je najčešći raspon broja okretaja pri korištenju. Stoga novi motor, sustavno opremljen pročistačem krutih čestica (FAP), ima potrošnju od 7,2 l/100 km u mješovitoj vožnji i emisiju CO2 od 191 g/ km.

 

1/2008. © www.vidiauto.com
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik