Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Peugeot 807
  Nova mladost i za drugog Francuza


Logično, i drugi je veliki brat iz PSA grupacije prošao redizajn. Jednako kao i Citroen C8 i Peugeotov model 807 dolazi s brojnim poboljšanjima.

Od lansiranja u travnju 2002. godine, 807 je prodan u više od 150.000 primjeraka, najviše zahvaljujući mnogim konstrukcijskim prednostima koje ga razlikuju od najbližih konkurenata u segmentu monovolumena. 807 sada ima novostiliziranu vanjštinu, novu visokokvalitetnu unutrašnjost, poboljšanu opremljenost i novi, snažni, HDi motor (2.2-litarski HDi FAP 125kW  170 KS) kombiniran sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem ili, ubrzo nakon lansiranja, s novim automatskim šest-stupanjskim mjenjačem.

 

Veći lav

Iako još uvijek posjeduje svevremenski vanjski dizajn, Peugeot dizajneri su 807-ici dodali duh modernizma i profinjenosti. Veliki broj suptilnih dizajnerskih detalja je vidljiv na prednjem dijelu vozila. Male promjene su napravljene na rešetki usisa zraka, koja je sada odvojena horizontalnim kromiranim detaljima, veći je Peugeot lav, a kromirani detalji se nalaze i po cijelom vozilu. Branici su u boji vozila, a dizajneri su se odlučili i za kromirane kvake vrata. Straga, znak Peugeot lava je veći, a poklopac prtljažnika s kromiranim detaljima sada ima novi natpis “PEUGEOT”. Dostupne su i dvije nove izvedbe metalik boje, “Rhodes plava” i “Moondust” siva.

 

Ugodniji materijali

U unutrašnjosti, oprema, detalji i završna obrada su poboljšani kako bi ispunili očekivanja kupaca, koji će profitirati od korištenja kvalitetnijih materijala. Plastični materijali od koji je izrađena prednja instrument ploča i paneli vrata su sada „Mistral“ crne boje. Mnogo dijelova je izvedeno u „mekšim“ bojama. Kvake vrata, ručica mjenjača, rubovi ventilacijskih otvora su kromirani, što pridonosi raskošnosti putničkog prostora. Sjedala, prednja instrument ploča i paneli vrata u osnovnom paketu opreme su izvedeni u novoj „Bise“ sivoj tkanini. Ona se koristi i na drugoj razini opremljenosti, ali u kombinaciji s velur materijalom. Kupci također mogu odabrati i drugu, svjetliju izvedbu, nazvanu „Matinal“.

 

Motori

Novi 2.2-litarski HDi FAP 125 kW (170 KS) dizel motor čini vrh ponude HDi motora u 807, te će dodatno pojačati dinamičnu i luksuznu privlačnost ovog vozila. Ovaj motor, opremljen s dva turbopunjača, koji se već nalazi u Peugeotu 407 i 607, zahvaljujući naprednoj tehnologiji čini sam vrh ponude dizel motora današnjice. Ovaj HDi motor pruža razinu performansi i užitka u vožnji koja se može usporediti s motorima većeg obujma, te u isto vrijeme pruža nisku potrošnju i smanjenu emisiju CO2.  Uz najjači HDi u ponudi su i 2.0 16v HDi FAP (120 KS) te 2.0 16v HDi FAP (136 KS). Ponuda benzinskih motora se sastoji od jednog motora kombiniranog s pet stupanjskim klasičnim mjenjačem ili 4 stupanjskim automatskim.

 

Zeleni HDI

Novi 2.2-litarski HDi FAP motor je postavio nove standarde u pogledu brige za okoliš za motore luksuznih monovolumena što proistječe iz povećane termodinamičke iskoristivosti motora i korištenja HDi izravnog ubrizgavanja pod visokim tlakom. Zbog vrlo visokih tlakova ubrizgavanja, Common Rail sustava ubrizgavanja goriva i iznimno preciznog ubrizgavanja mlaza goriva u prostor izgaranja, izgaranje je potpunije i jednoliko, a štetna emisija i potrošnja goriva su smanjeni. Filtar čestica treće generacije ima vijek trajanja od 180.000 km na 2.2 HDi motoru. Povećani vijek trajanja je moguć zbog poboljšanja aditiva i konstrukcije jezgre filtra.

 

Bogata oprema

Razvoj novog 807 se odnosio i na opremljenost unutrašnjosti vozila, s tehnologijom koja je u potpunosti podređena vozaču i putnicima u pogledu komfora i sigurnosti. Novi 807 može biti opremljen s hands-free Bluetooth™ opcijom, stražnjim parking senzorima, te stražnjim multimedijskim sustavom koji se sastoji od 16/9 zaslona i DVD uređaja. Zahvaljujući brojnim novitetima 807 je potpuno spreman za nove prodajne uspjehe.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik