Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Citroen Berlingo i Peugeot Partner
  Jedan auto, dva lica


PSA grupa je nedavno predstavila modele Citroen Berlingo i Peugeot Partner. Jedan model s dva lica, sve u cilju nastavka ostvarivanja odličnih rezultata na tržištu.

Novi modeli zajednički su predstavljeni u španjolskom Vigu gdje će se i proizvoditi. Cjelokupno ulaganje u program novog Citroën Berlinga i Peugeot Partnera, proizašlih iz platforme 2, iznosi 660 milijuna eura, od čega je 334 milijuna eura izdvojeno za istraživanje i razvoj. Predviđen proizvodni kapacitet španjolske tvornice u Vigu, koja već sklapa obitelj monovolumena C4 Picasso, za novog Berlinga i Partnera iznosit će oko 300 000 vozila godišnje.

 

Ostaju i stari modeli

Ta će nova vozila od svibnja 2008. upotpuniti prethodnu generaciju Berlinga i Partnera koji će u obnovljenoj paleti ostati u ponudi pod imenom Berlingo First i Partner Origin. Pored Berlinga First i Partnera Origin, novi Berlingo i Partner predstavljaju tako novu ponudu u paletama Peugeota i Citroëna te obogaćuju prvobitni koncept od kojeg se razlikuju privlačnim i drugačijim stilom. Svaki od njih još bolje odgovara identitetu svoje marke te se još prirodnije uklapa u svoju paletu.

 

Puna oprema

Novi Berlingo i Partner preuzimaju prednosti svojih prethodnika (polivalentnost, robusnost, jednostavnost upotrebe…) pri čemu nude više udobnosti i veću zapreminu. Osim toga, oprema ponuđena u njima jednaka je onoj na najnovijim limuzinama srednje klase. Za udobnost će odsad ta vozila nuditi automatski klima uređaj, automatsko paljenje svjetala ili pak senzor za kišu dok će serijsku sigurnosnu opremu (ABS, prednji zračni jastuci) biti moguće upotpuniti zračnim zavjesama, ESP-om i limitatorom brzine. Osim toga, Berlingo i Partner prva su vozila ove kategorije koja će nuditi upozorenje za ispuhanu gumu. 

 

Radni stol

U dostavnom vozilu, modularna suvozačeva klupa ima višestruku mogućnost upotrebe: može se pretvoriti u pomični radni stol, omogućuje prijevoz trećeg putnika na kraće udaljenosti i u potpunoj sigurnosti ili se pak može djelomice preklopiti čime se znatno povećava obujam teretnog prostora i korisna dužina. Ludospace, osim potpuno redizajnirnog ostakljenog višefunkcijskog krova, ima veću modularnost koja potječe iz svijeta monovolumena. Individualna stražnja sjedala ili pak stražnji podizni poklopac na kojima se otvara staklo dobro ilustriraju to nadahnuće.

 

Upravljanje voznim parkom

Još jedna inovacija, budući da će Berlingo i Partner biti prva vozila PSA grupe koja će nuditi tu uslugu, jest daljinsko upravljanje voznim parkom. Zahvaljujući naknadno ugrađenom telematskom kućištu (u opciji) i ovoj  usluzi, osobe koje upravljaju voznim parkom imat će na raspolaganju izravno u svojom elektroničkom poštanskom sandučiću tehničke podatke o vozilu (kilometražu, datume redovnih servisa, pohabanost kočionih pločica, upozorenje o razini ulja...). Dostupni s benzinskim i dizelskim motorima, vozila će s motorom 1.6 HDI FAP ispuštati 147g/km CO2 za ludospace te 153g/km kod izvedbe gospodarskog vozila.

 

Uspjeh

Koncept kompaktnog dostavnog vozila Berlinga i Partnera lansiran 1996. godine doživio je izniman uspjeh: gotovo 3,2 milijuna prodanih vozila. Godine 2007., što znači, jedanaest godina nakon lansiranja na tržište, Berlingo i Partner ostvaruju svoje najbolje rezultate u povijesti s 348.000 prodanih vozila u svijetu. Jasno je kako PSA grupa polaže velike nade i u potpuno nove modele.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik