Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Alfa Romeo Mi.To
  La Alfa piccola e bella


Čekali smo Juniora, pa Furiosu no na kraju se rodio Mi.To. Super mala Alfa svakako je jedan od najlijepših mini automobila te će biti jedini istinski konkurent šminkerskom Miniju.

Povijest legendarne talijanske auto kompanije prepuna je sjajnih modela (više u našoj rubrici klasični automobili) zbog kojih Alfa uživa neprikosnoven status među svojim fanovima. Osim zbog duše, talijanske su macchine naveliko postale poznate zbog sjajnog izgleda iza kojeg su mahom stajali eminentni automobilski dizajneri. A s novim modelom Mi.Tom, Alfa nastavlja tradiciju lijepih, sexy automobila, pa makar i u malom pakiranju.

 

Ne za Juniora i Furiosu

Ime Mi.To vrlo je značajno za Alfa Romeo, budući da je odabrano kao znak poveznice s dubokim korijenima između prošlosti i budućnosti marke: između Milana, grada dizajna koji je pretočio dizajnersko riješenje u ovo što je taj automobil danas, i Torina, u kojem će se odvijati industrijska proizvodnja. Odluka kojom je naglašena velika želja marke da utvrdi svoje milanske korijene.

 

8C kao inspiracija

Mi.To je prvi automobil koji će se izrađivati od modela 8C Competizione, ikone stila i tehnologije marke Alfa Romeo, od kojeg je i posudio neke osnovne karakteristike: osobit oblik bočnih stakala bez okvira, motiv ispupčenja po kojem se ističe obloha prednjeg branika, oblik prednjih svjetala i LED stražnja svjetla. Prednja i stražnja svjetla imaju još jednu osobitost: okvir različitih oblika obrade materijala i boja za postizanje ultra elegantnog efekta “obrva” koji naglašavaju eleganciju i agresivnost automobila.

 

Svega 406 cm

Velika pažnja posvećena je i definiranju dimenzija, što dodatno pridonosi kompaktnom i dinamičnom izgledu: Mi.To je dugačak 4.06, visok 1.44 metra I širok 1.72 metra. Armaturna ploča visoke razine osobnosti i sjedala koja osiguravaju da unutrašnjost predstavlja posljednji izričaj talijanskog stila, srdačnog, a opet sportskog, izvedena od materijala visoke kvalitete do najsitnijih detalja. Nažalost, zasada ne postoji niti jedna službena fotografija intrijera, no čim se ista pojavi moći ćete ju vidjeti u našoj galeriji.

 

Alfa DNA

Stil, dizajn i puno više od toga: performanse i tehnologija uvijek moraju biti vrhunske kada je u pitanju Alfa Romeo. Poput svih modela te marke, Mi.To privlači i najzahtjevnije kupce svojim izvrsnim voznim karakteristikama, za koje je djelomično zaslužan Alfa DNA sustav. Taj sustav upravlja motorom, kočnicama, upravljačkim sustavom, ovjesom i mjenjačem osiguravajući tri različita načina rada vozila, ovisno o tome koji je stil vožnje najprikladniji u pojedinoj situaciji, ili ovisno o željama kupca: način rada za super sportsku vožnju (Dynamic), način rada za gradsku vožnju (Normal), način rada koji osigurava maksimalnu sigurnost čak i u najtežim uvjetima prianjanja na cestu (All-Weather). Mi.To je prvi automobil u svom segmentu koji nudi tako inovativna tehnološka rješenja.

 

Turbo motori

Izvrsne performanse jamči proizvodni program od 4 motora, svih Turbo (benzinski i dizel), s rasponom snage od 90 KS do 155 KS, koji će biti proširen dodavanjem još snažnijih motora. Performanse i prianjanje na cestu razvijene su i optimizirane za osiguranje maksimalne sigurnosti i zadovoljstva u vožnji. Mi.To osigurava pravu Alfa Romeo sportsku vožnju, sa ovjesom koji ima svojstvo kontrakcije – standardno za sve modele opreme i motora – koji značajno smanjuje mogućnost prevrtanja i osigurava maksimalnu aktivnu, pasivnu i preventivnu sigurnost: VDC sustav za nadzor stabilnosti vozila u osnovnoj opremi i konstrukcija karoserije koja je napravljena tako da već zadovoljava buduće standarde za EuroNCAP testiranja. U prirpemi je i snažna verzija s motorom snage preko 200 KS.

 

Već od srpnja

Alfa Mi.To bit će predstavljena međunarodnim medijima tijekom lipnja, a postepeno će izlaziti na sva veća tržišta od srpnja.

 

3/2008, © www.vidiauto.com
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik