Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Citroën C5
  Hrvatski dizajn


S novom limuzinom srednje klase Citroën želi ostvariti puno više uspjeha nego s prethodnikom. Novi C5 donosi vrlo atraktivan styling, s hrvatskim potpisom, ali i puno kvalitetnije izrađenu unutrašnjost.

Za Domagoja Đukeca ste vjerojatno već čuli. Da, Hrvat koji je rođen u Frankfurtu, a podrijetlom je Međimurac, stoji iza dizajna nove francuske limuzine. Svakako imamo zbog čega biti ponosni. Novi C5 dokaz je osobnosti, jasno izražene dinamičnosti, višeg statusa, te visoke razine kvalitete. S novim C5, Citroën odgovara na zahtjeve kupaca za kvalitetom i pouzdanošću u segmentu visoke klase uvodeći nove standarde razvoja, izrade koncepta i proizvodnje, koji su pak jamstvo kvalitete i pouzdanosti na najvišoj razini.

 

Atraktivan izgled

Kako u izvedbi limuzine tako i u karavanskoj inačici, novi C5 ističe se statusnim stilom i naglašenom osobnošću. Zahvaljujući dinamičnim linijama i posebno istaknutom pojasu karoserije, on već na prvi pogled izgleda dostojanstveno. U unutrašnjosti profinjeni materijali i marljivo izrađena završna obrada kabine doprinose osjećaju užitka i udobnosti.

 

Hydractive 3 Plus

Na cesti se vozač osjeća sigurno zahvaljujući izvrsnom osjećaju što ga pruža vožnja tog automobila, a svi putnici uživaju u udobnosti na visokoj razini. Tako novi C5 nudi odabir između dvije vrste ovjesa: Hydractive 3 Plus, te klasični ovjes. Oba su razvijena na temelju ovjesa iz limuzine visoke klase C6. Ovjes Hydractive 3 Plus namijenjen je kupcima osjetljivima na najnovija tehnološka dostignuća Marke u pogledu udobnosti, užitka i tehnologije. Klasični ovjes nudi izravniji dodir s cestom i pri tom zadržava sve kvalitete udobnosti tipične za Citroënovo znanje i umijeće.

 

Uzorni užitak u vožnji

Za upravljačem novog C5 užitak u vožnji poprima novu dimenziju. Vozačko mjesto nalik avionskoj kabini u potpunosti je usmjereno vozaču. Opremljeno je upravljačem sa središnjim fiksnim komandama druge generacije. Jasne i precizne informacije o vožnji objedinjene su na tri okrugla analogna mjerača te podsjećaju na svijet aeronautike. Vozač je uostalom savršeno usredotočen na vožnju zahvaljujući naročito pažljivo izvedenoj akustičkoj obradi kabine. Sofisticirani ovjesi, ESP u seriji, kruta struktura karoserije i devet dostupnih zračnih jastuka (7 u seriji i 2 u opciji) pridonose aktivnoj i pasivnoj sigurnosti na razini najboljih.

 

Šest motora

Za novi C5 Citroën nudi šest motora i nekoliko vrsta mjenjača. Benzinski motori u ponudi su 1.8 sa 127 KS i 2.0 sa 143 KS, dok ponuda dizelaša počinje 1.6 motorom sa 110 KS, slijede ga 2.0 sa 143 KS, 2.2 sa 173 KS te najjači motor u ponudi – 2.7 HDI snage 208 KS. U Hrvatskoj zasada još nije dostupan moćni benzinski V6 motor. Cijene novog C5 počinju od 173.900 kn za osnovni benzinski model s Pack opremom. Najslabiji dizelaš jednake opremljenosti valja platiti 183.900 kn dok cijene karavana odnosno, Tourera, kreću od 201.900 kn.

 

* više fotografija pogledajte u našoj galeriji
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik