Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Nissan Qashqai+2
  Bestselerov veći brat


Nissan je u potpunosti tajio dolazak većeg Qashqaija, modela koji je popriličnio uzdrmao segment Crossovera. Novi je model dulji 21 cm te nudi prostor za sedam putnika.

Nazvan jednostvano Qashqai+2, najnoviji Nissan izgrađen je na uspjehu originalnog Qashqaija donoseći mu veću prostornost i modularnost, stvarajući tako prvi obiteljski crossover. Rušeći sve prodajne rekorde, Nissanov Qashqai – kompaktni crossover koji je definirao poseban tržišni segment – sada je spreman za pomicanje novih granica.

 

Četiri i pol metra

S međuosovinskim razmakom koji je povećan za 135 mm i koji sada iznosi 2,765 mm, ukupna dužina Qashqaija+2 povećala se na 4,526 mm, što predstavlja povećanje od 211 mm u odnosu na verziju s pet sjedala. Da bi se osiguralo dosta prostora u visini glave u trećem redu sjedala, linija krova je produžena i iznova oblikovana u stražnjem dijelu vozila, čime je ukupna visina, koja sada iznosi 1,643 mm, povećana za 38 mm. Prostor za glavu u prvom redu sjedala povećan je za 16 mm, a u srednjem redu za 10 mm, dok je prostor za koljena u srednjem redu sjedala povećan za 23 mm.

 

Panoramski krov

Novost, koja dolazi u seriji na Qashqaiju+2, je veliki panoramski stakleni krov. Fiksni krov, koji je 140 mm duži od sunčanog krova ponuđenog na Qashqaiju, opremljen je električnim sjenilom s impulsnim komandama. Zahvaljujući duljim stražnjim vratima olakšan je ulaz u putnički prostor dok je pristup zadnjem redu sjedala dodatno olakšan zahvaljujući izmjenama srednje klupe. Osim toga što ima preklopivi naslon, klizna klupa se može pomicati 10 cm kako bi se oslobodio pristup zadnjem redu sjedala. Naslon klupe podesiv je po nagibu te ima čak devet mogućih položaja u rasponu od 10 do 25 stupnjeva nagiba.

 

Treći red

Treći red sjedala riješen je na dosjetljiv i praktičan način. Dizajniran za djecu ili kao povremena sjedala za niže odrasle osobe visine do 1.6m, kut naslona sjedala može se podesiti u sedam položaja, a može se naravno i u potpunosti sklopiti  kako bi se povećao prtljažni dio. Sjedala se dijele u omjeru 50/50, a svako se može sklopiti jednostavnim potezom jedne ručice: nije potrebno prvo skinuti naslone za glavu.Kada su sjedala u trećem redu sklopljena, ostaje veliki, ravni prtljažnik koji osigurava gotovo 500 litara potencijalnog prtljažnog prostora, što predstavlja povećanje od 90 litara u odnosu na Qashqai.

 

Prednji pogon ili All mode

Dostupne su dvije inačice podvozja, pa kupci mogu birati između pogona na prednje kotače ili naprednog sustava pogona na sve kotače All Mode. U normalnim uvjetima, Qashqai+2 ima uključen prednji pogon, što smanjuje rasipanje energije i štedi gorivo. No čim sustav primijeti da je došlo do proklizavanja kotača, elektronički se aktivira središnja spojka u stražnjem diferencijalu i pogon se prikladno raspodjeljuje između prednje i stražnje osovine.

 

Četiri motora

Qashqai+2 dostupan je u dvije benzinske te dvije dizelske inačice. Osnovni benzinski motor laka je aluminijska jedinica obujma 1598 cm3 koja razvija 115 KS te okretni moment od 160 Nm. Drugi benzinski motor također je aluminijska 16-ventilska jedinica, ali obujma 1997 cm3, koja razvija 140 KS te 200 Nm okretnog momenta. Osnovni dizelski model rabi najsnažniju inačicu priznatog motora 1.5 dCi, koji proizvodi Renault, Nissanov partner u Alijansi, a koji razvija 106 KS te 240 Nm momenta. Filtar dizelskih čestica (DPF) dio je standardne opreme. Motor 2.0 dCi opremljen je Boschovim piezoelektrično nadziranim sustavom ubrizgavanja kako bi mogao razviti 150 KS te 320 Nm okretnog momenta.

 

Četiri mjenjača

Izbor prijenosnih sustava čine peterostupanjski ručni mjenjač, šesterostupanjski ručni, šesterostupanjski automatski te, jedinstven u klasi, visokoučinkovit opcijski sustav stalno promjenjiva prijenosa CVT, koji vozaču nudi izbor između "bestrzajnih" promjena ili ručnih promjena sa šest fiksnih stupnjeva prijenosa, a dolazi uz dvolitreni benzinski model s pogonom na sve kotače.

 

U studenom

Poput originala, Qashqai+2 dizajniran je i osmišljen u Europi, a proizvodit će se u Nissanovoj visoko produktivnoj tvornici u Sunderlandu u Velikoj Britaniji. Prodaja u Hrvatskoj započet će u studenom.

 

4/2008, © www.vidiauto.com
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik