Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Renault Laguna GT
  Upravljanje svim kotačima


Francuzi obogaćuju ponudu novom Lagunom oznake GT koja uz drugačiji izgled donosi i napredan sustav upravljanja sa sva četiri kotača.

Uz novu šasiju Active Drive s četiri upravljiva kotača (4WS), Laguna GT dolazi i s dva ekskluzivna motora visokih performansi: dizelski 2.0 dCi od 180 KS i benzinski 2.0 turbo od 205 KS. Spajajući stvarnu i zamjetljivu kakvoću s performansama, sigurnošću i užitkom u vožnji, Renault Laguna GT ulazi na velika vrata u probrano društvo sportskih automobila za duga putovanja.

Svi kotači skreću

Šasija Active Drive s četiri upravljiva kotača ne samo da je novost na tržištu sportskih limuzina nego donosi dug popis doista korisnih obilježja koja zajedno pomiču granice aktivne sigurnosti i jednostavnost vožnje. Među njima su poboljšana upravljivost, oštri dinamički odzivi te dosad neviđena točnost upravljanja koja vozaču omogućuje uistinu intuitivan nadzor nad putanjama u zavojima. Upravljanje je od samog početka dobro odmjereno i ulijeva sigurnost, čak i pri malim brzinama. U gradu i na zavojitim cestama automobil je lako voziti, okretan je i točan. Šasija Active Drive s četiri upravljiva kotača također se ističe aktivnom sigurnošću, kako pri zahtjevnim kočenjima tako i u manevrima izbjegavanja pri većim brzinama. Uglađena i osobita, Renault Laguna GT nudi jedinstven i dosad neviđen spoj užitka u vožnji i bezbrižnosti po pristupačnoj cijeni uz trogodišnje (ili do 150 000 km) jamstvo.

 

Drugačija od ostalih Laguna

Vanjski izgled Lagune GT izražava otmjenost koja seže mnogo dalje od čistog iskazivanja sportskih sposobnosti. Crte njezina dugog, snažno ukošenog poklopca motora naglašavaju svrhovit prednji kraj i rešetku, podsjetnik na najsnažnije Renaultove automobile. Prodoran karakter automobila dodatno je istaknut bočnim usisnicima zraka i prednjim svjetlima s crnim maskama. Laguna GT položena je na posebne, velike Bridgestoneove gume Potenza dimenzija 225/45 R18, koje korijene vuku iz Formule 1, a posebni naplatci Celsium jedva skrivaju 320-mm diskove sprijeda i 300-mm diskove straga koji jamče obilje zaustavne snage.

 

Sportska unutrašnjost

Osim s vanjske strane središnjeg stupa, ekskluzivan logotip GT utisnut je i u svijetlosivu alkantaru na naslonima prednjih sjedala. Kao u svim modelima Lagune, svaki kutak unutrašnjosti zrači iznimno dojmljivom udobnošću i kakvoćom. Kabina obiluje sportskim detaljima koji naglašavaju ekskluzivne sposobnosti GT inačice: bušene aluminijske papučice, kožnata ručica sportskog mjenjača, kožnate presvlake boje ugljena na sjedalima s ojačanom bočnom potporom te poseban upravljač. Iznimna pozornost bila je posvećena materijalima i završnoj obradi, kako dolikuje postojanoj Laguninoj predanosti istinskom užitku u vožnji.

 

Dva snažna motora

Renault Laguna GT dostupna je u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi sa spomenuta dva motora.  Najnoviji dizelski motor 2.0 dCi nudi najveću snagu od 180 KS pri 3750/min, a najveći okretni moment od 400 Nm dostupan je od 2000/min. S tim agregatom Laguna GT od 0-100 km/h ubrzava za 8.5 sekundi i postiže najveću brzinu od 222 km/h. Laguna GT dostupna je također sa sportskom inačicom dvolitrenog 16-ventilskog benzinskog motora snage 205 KS  5000/min uz 300 Nm od 3000/min. Taj motor, izveden iz RenaultSportove tehnologije viđene na Méganeu RS, posebno je optimiziran za Lagunu GT. Performanse su ovdje još bolje – 7.8 sekund za ubrzanje uz maksimalnih 232 km/h.

 

4/2008, © www.vidiauto.com
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik