Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Honda Jazz 2008
  Pogođene note


Hondin potpuno novi model Jazz temelji se na ključnim atributima svog poznatog prethodnika s još prostranijom unutrašnjošću, boljom funkcionalnošću te snažnijim i štedljivijim agregatima.

Vanjski dizajn je na prvi pogled prije evolucija nego li revolucija. Zadržan je koncept prijašnjeg Jazza sa svojom formom spremnika goriva smještenim u središnjem dijelu vozila i “Čarobnim Sjedalima” koje su joj omogućili priznatu fleksibilnost interijera. Karoserija s malo većom kabinom “prema naprijed” donosi bolju preglednost što znači da je Honda Jazz još prostranija, što se najbolje vidi na prostoru za noge na stražnjoj klupi i naročito na prtljažnom prostoru. “Čarobna Sjedala” se sada preklapaju jednim jednostavnim pokretom, a njihova univerzalnost je sada nadopunjena s novim dvostrukim prtljažnikom unutar prostora za prtljagu.

 

Veća sigurnost

Veći nivo sigurnosti opreme, uključujući uvođenje Hondine Advanced Compatibility Engineering (ACE) karoserije, aktivnih prednjih naslona za glavu i VSA sustava. Dio standardne opreme na svim modelima su dvostruki prednji i bočni zračni jastuci, cijelom dužinom kabine bočni zražni jastuci – zavjese i pojasevi s tri točke podešavanja u svih pet položaja sjedenja. Veće gume, poboljšan ovjes i veći međuosovinski razmak osiguravaju veću agilnost uz poboljšanje udobnosti vožnje. Novi i-VTEC agregati s 90 KS 1.2-litreni i 1.4-litreni s 100KS, osiguravaju bolje performanse, dok ekonomičnost goriva iznosi – 5.1 i 5.3 l/100 km tijekom  kombinirane vožnje. Sada se također nudi opcija – prva u ovoj klasi, automatskog manualnog mjenjača sa šest brzina na 1.4-litrenom agregatu.

 

Novi motori

Uvođenje Hondine VTEC tehnologije varijabilnog tajminga ventila u nove 1.2 i 1.4-litrene agregate, povezano je ili s 5-stupanjskim manualnim mjenjačem ili na 1.4 modelima s Hondinim i-SHIFT 6-stupanjskim automatskim manualnim mjenjačem koji uključuje tipke za prebacivanje brzina na upravljaču. Novi SIL (Shift Indicator Light – svjetlo indikatora stupnja prijenosa) dodan manualnim modelima, sličan onome na novoj Hondi Accord, osigurava vizualnu potvrdu za najoptimalnije brzine, a poradi maksimalne uštede goriva.

 

Točno 390 cm

Sa 3900 mm dužine, 1695 mm širine i 1525 mm visine, nova Honda Jazz nudi jedinstven stil i praktičnost. Ukupna visina ostaje ista, ali se duljina nove Honde Jazz povećala 55 mm, a  šira je – 20 mm. Međuosovinski razmak se povećao 50 mm, a prednje i stražnje gume su šire za 35 mm i 30 mm. Sve to pridonosi povećanju stabilnosti vozila i boljom upravljivošću. Nadalje, u Hondu Jazz se još lakše ulazi i izlazi, zahvaljujući stražnjim vratima koja se više otvaraju i to u tri koraka, a sve zbog lakšeg izlaska/ulaska u vozilo na uskim parkiralištima.

 

Još više mjesta

Putnici na stražnjem sjedalu sada imaju 37 mm više prostora za koljena, dok je udaljenost između prednjih i stražnjih putnika narasla do 30 mm. Ravan pod u tzv. Teretnom Modu mjeri 1720 mm duljine i dovoljan je da primi tri mountain bike bicikla i to zajedno s instaliranim prednjim kotačima istih. Duljina ukrcajnog prostora Load length u Duljinskom Modu je čak i veća – pomaknite suvozačevo sjedalo skroz naprijed, preklopite ga i dobivate 2.4 m dugačak ukrcajni prostor. Ukupni prtljažni prostor iznosi 399 litara za modele s opremom za popravak gume i to je više prostora nego kod nekih kompaktnih vozila što Hondu Jazz u ovom segmentu čini liderom u svojoj klasi vozila. Zapremnina prtljažnika prijašnje Honde Jazz je iznosila 380 litara.

 

Jazz je Fit

Nova Honda Jazz se već prodaje u Japanu – gdje je znaju pod imenom Fit – gdje je dobila je prestižnu nagradu ‘’Car of the Year’’ 2007-2008. Honda u Europi ima plan povećati prodaju s otprilike 80.000 prodanih primjeraka na preko 100.000 prodanih  vozila na godinu. Jednostavan stil vožnje i mali troškovi održavanja glavni su aduti nove Honde Jazz, a multifunkcionalnost novog Jazza trebala bi privući sve one koji imaju malu djecu, idu u kupovinu i generalno za sve one koji svakodnevno prakticiraju gradsku vožnju. Nova Honda Jazz će se javnosti premijerno predstaviti na Paris Motor Show-u u listopadu ove godine.

 

8/2008, © www.vidiauto.com
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik