Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Chevrolet Camaro
  Odgovor Mustangu


Nova generacija legendarnog američkog Camara sasvim je skrenula s putanje na koju nas je Chevy naviknuo. No, bolje da je tako.

Naime, Camaro ponovo izgleda onako kako treba - moćno, brutalno, agresivno, muški. I sve to zahvaljujući velikom rivalu, pogađate, Mustangu. Ford je «oživljavanjem» originalnog izgleda svog slavnog modela natjerao i ostale proizvođače na re-aktiviranje svojih povijesnih aduta.

 

Dva motora

Camaro, s pogonom na stražnjim kotačima, dolazi s dvama motorima: V6 i V8 verzijama za sportski model SS. Svi modeli i kombinacije pogonskog sustava uključuju šesterostupanjski prijenos s opcijom ekonomične potrošnje goriva. Napredne pogonske tehnologije poput motora s izravnim ubrizgavanjem i aktivnim upravljanjem gorivom omogućuju fino usklađene performanse i ekonomičnost u potrošnji goriva.

 

Povratak originalu

Dugački prednji i kraći stražnji prevjes daju Camaru klasične proporcije, dok su elegantan profil vjetrobranskog stakla, kotači gurnuti u kutove te moćno oblikovani blatobrani moderni elementi koji naglašavaju Camarovu naprednu izvedbu – i daju automobilu nedvojbeno agresivan i «nabrijan» izgled. Elementi poput prednjeg dijela automobila u obliku slova V te «škrge» na stražnjim bočnim dijelovima karakteristični su za Camaro, kao i široki stražnji blatobrani. Ovi elementi čine novi Camaro odmah prepoznatljivim. Izbor između velikih, 18, 19 i 20-colnih kotača također pridonosi Camarovom modernom izgledu.

 

Retro interijer

«Novi Camaro je upravo to – nov», rekao je Ed Welburn, potpredsjednik GM Global Designa. «Unijeli smo u dizajn snažan utjecaj tradicije ovog modela, no imali smo na umu da je za održavanje ovog modernog sportskog automobila relevantnim trebalo više od odavanja počasti klasičnom modelu. Linije, cjelokupan dojam i izvedba posve su u skladu s ostalim novim Chevroletima.» Dobro izbalansirane «doze» tradicije, suvremenog dizajna i pažnje pridane detaljima također se odražavaju u unutrašnjosti Camara. Par duboko pozicioniranih instrumenata s okruglim brojčanicima smještenima u kvadratična kućišta hommage je klasičnom Camaru, dok dostupni paketi ambijentalnog osvjetljenja nude naprednu LED tehnologiju kako bi putnička kabina dobila diskretan i ugodan sjaj.

 

422 KS za Cowboye

Početak motorizacije započinje 3.6-litarskim V6 motorom koji razvija 300 KS, a nudi se sa šesterostupanjskim ručnim ili automatskim mjenjačem. 300 konja svakako je odabir odabir no za prave Cowboye tu je model SS koji dolazi s velikim 6.2 litrenim V8 motorom najveće snage 422 KS. Taj je model opremljen i Brembo diskovima s četveroklipnim kliještima. Oba su modela opremljena sustavom nezavisnog ovjesa za sve kotače, servo upravljanjem s promjenjivim otporom te pojačanom prednjom osovinom za bolje raspoređivanje mase i veći užitak u vožnji. Također, tu je i sustav kontrole stabilnosti StabiliTrak te kontrola prianjanja za podlogu. Za komfor putnika brinu se Bluetooth, USB, vrhunski audiosustav Boston Acoustics i sustav daljinskog paljenja vozila.

 

U Europi sredinom 2009.

Prodaja novog Camara u Sjedinjenim Državama počet će u prvom kvartalu 2009. godine, a europska premijera će uslijediti kasnije. Nema sumnje kako dolazak novog Camara predstavlja vrhunsku satisfakciju za sve ljubitelje modernih muscle-car automobila.

 

Motor: V8, 6162 cm3

Snaga (kW/KS): 315 kW/422 KS @ 5000/min

Okretni moment (Nm):    553 @ 3500/min

 

9/2008, © www.vidiauto.com
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik