Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Toyota Hilux
  Poboljšanja iznutra i izvana


Nakon što smo ih izbjegavali, Pick-up vozila su ipak, u posljednjih pet godina, osvojila Europu. Toyotin Hilux doživljava redizajn u kojem donosi temeljita poboljšanja.

Sprijeda, novi Hilux donosi novu trapezoidnu prednju rešetku s metalno sivom pločastom šipkom. Odbojnik je također redizajniran s većim, širim otvorom, sugerirajući niže središte ravnoteže. Krećući se dalje od prednjeg odbojnika, snažne, mišićave linije protežu se prema stražnjem kraju – naglašene novo dizajniranim 15" aluminijskim naplatcima na Double Cab SR modelima i potpuno novim 17" aluminijskim naplatcima na Double Cab SR-X modelima.

 

Omiljeni Double Cab

Tri oblika karoserije, kupcima pružaju široki izbor. Double Cab model je bio jako popularan kod kupaca koji traže vozilo za slobodno vrijeme i avanturu. Bio je broj jedan u izboru Europskih kupaca u 2007. te je zauzeo 63% ukupne prodaje modela Hilux. Nakon toga je slijedio Extra Cab sa 26% udjela, te Single Cab sa 11%. Od 2008. godine dostupne su dvije nove vanjske boje: Blue Metallic i Greyisg brown - dok je kod Double Cab SR i SR-X modela, stilski oblikovno, zatamnjeno staklo sada dio standardne opreme za drugi red sjedala i stražnje staklo.

 

Kabina osobnog automobila

Gledajući iznutra, dobiva se osjećaj udobnosti «osobnog automobila», počevši od redizajniranog upravljača sa 4 prečke, s novim tipkama audio kontrola i prekidačima multi-informacijskog zaslona. Kod 3,0 D-4D Double Cab modela upravljač i ručica mjenjača presvučeni su kožom. Ploča s instrumentima je unaprijeđena s jasnijim pokazivačima dok je briga za detalje rezultirala čitljivijim kontrolama za svjetla i brisače, te redizajniranom, više ergonomskom konzolom ručice ručnog mjenjača. Novi automatski klima uređaj posjeduje tipke za kontrolu klime s digitalnim zaslonom. Na LCD zaslonu se jasno prikazuju odabrana temperatura, način rada ventilatora i protoka zraka, dok jako efikasan filtar zraka uklanja prašinu i pelud. Svi 3,0 D-4D Double Cab modeli sada dolaze s novim sportskim sjedalima.

 

Pametni automatik

U Hilux se ugrađuju dva napredna Toyotina dizelska motora, 2,5 D-4D i 3,0 D-4D. Ovi dizelski agregati s drugom generacijom common-rail sustava ubrizgavanja profinjeni su i tihi, pružajući uglađene, potentne performanse u cijelom rasponu okretaja motora. Visoko efikasni turbo punjači osiguravaju nisku potrošnju goriva i niske emisije. 2,5 D-4D motor, koji isporučuje 120 KS i 325 Nm okretnog momenta, dostupan je kao inačica s pogonom na dva ili na četiri kotača, s 5-brzinskim ručnim mjenjačem. Drugi 3,0L D-4D, dostupan samo kod Double Cab inačica, modelu Hilux daje vodeći na tržištu odnos snage i mase te izvanredne vozne karakteristike sa 171 KS. Okretni moment motora je u automatskoj inačici povećan za 17 Nm na 360 Nm, između 1.400 i 3.400 okr/min. 3,0 D-4D model dolazi samo s pogonom na četiri kotača, te nudi izbor između 5-brzinskog ručnog ili potpuno novog 5-brzinskog automatskog mjenjača, koji rabi umjetnu inteligenciju (AI) koja može prilagoditi način promjene brzina koji odgovara uvjetima vožnje kao što su način vožnje vozača ili uvjeti na cesti. Ovaj sustav, razvijen od strane Toyote, može procijeniti stupanj uspona i padova, te predvidjeti i podržati namjere vozača.

 

Sigurnost

Sustav kontrole stabilnosti (VSC) je sada standard kod modela Hilux 3,0L D-4D kako bi pružio aktivnu sigurnost i bolju dinamiku vožnje. Hilux također dolazi s diferencijalom s ograničenim proklizavanjem (LSD) na stražnjoj osovini, koji je konstruiran da pruži dobro prianjanje pri terenskoj vožnji, te minimizira okretanje kotača u prazno pri vožnji na asfaltu. LSD sustav, koji je dio standardne opreme ovisno o tržištu, smanjuje okretni moment na stražnjem kotaču koji proklizava te pruža najbolje moguće prianjanje. Također, automatski raspodjeljuje potreban okretni moment između lijevog i desnog stražnjeg kotača, te pruža veći moment kotaču s boljim prianjanjem.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik