Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Renault Twingo Sport
  I mali može biti papren


S automobilima kao što su R8 Gordini, 5 GT Turbo i Clio Williams, Renault je uvijek nudio male sportske automobile bazirane na serijskim modelima. Zadnji među njima je Twingo Renault Sport.

Twingo Renault Sport je rezultat dvostrukog izazova: ponuditi prave sportske karakteristike po prihvatljivoj cijeni. Ovo je pravi automobil Renault Sport s istim «sastojcima» koji su proslavili njegovu veću braću, Clio i Megane Renault Sport: specifičan dizajn, šasija, motor i kočioni sustav, sve u službi visokog standarda učinkovitosti i performansi za svakodnevno korištenje. Dolazak Twinga Renault Sport potječe iz želje za olakšavanjem pristupa iskustvu Renault Sport.

 

Gotovo kao koncept

Kompaktne proporcije i oštar stil Twinga Renault Sport vjerni su sajamskom vozilu Twingo Concept, predstavljenom na pariškom sajmu automobila 2006. Odbojnici, prošireni prednji i stražnji blatobrani, profilirane obloge pragova i aerodinamični spojler naglašavaju njegovu profinjenost i sportski karakter. U unutrašnjosti, mjesto vozača je posvećeno sportskom upravljanju, s prednjim sjedalima Renault Sport s pojačanom lateralnom podrškom, uz specifične aluminijske pedale, kožni upravljač i brojač okretaja.

 

Isključivi ESP

Kao što nagoviješta ESP koji se može potpuno isključiti (serijski raspoloživ), Twingo Renault Sport omogućava pravi sportski užitak i svakodnevno korištenje. Kao i kod Clia i Megana Renault Sport, dostupna su dva tipa šasije (Sport i Cup). Oba imaju širi prednji i stražnji razmak između kotača, dok glavni elementi snažnog, trajnog kočionog sustava potječu iz modela višeg segmenta.

 

Sport i Cup

Šasija Sport je proizvedena za najbolju i najsigurniju ravnotežu između uživanja u vožnji i performansi. U usporedbi s Twingom GT, njezin centar gravitacije je niži zahvaljujući smanjenom razmaku od tla za 10 mm. Kruće opruge (+ 30 % u usporedbi s Twingom GT) i pojačani amortizeri (također + 30 %) pridonose sportskoj upravljivosti automobila, dok su čvršća elastična spojna mjesta povećala prednju i stražnju preciznost smjera. Šasija Sport također ima gume velikih dimenzija (195/45 R16). Twingo Renault Sport također je dostupan sa šasijom Cup za oštro upravljanje i maksimalno uživanje u vožnji. S ovom šasijom nudi upravljivost koja će zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje sportske vožnje. Ona nudi optimalnu kontrolu šasije koja je predviđena za pistu zbog svoje učinkovitosti i veće brzine u zavojima. Šasija Cup spuštenija je za 4 mm od standardne, njezin niži centar gravitacije omogućava bolje vozne karakteristike (manje naginjanje) u zavojima zahvaljujući smanjenoj raspodjeli težine. Podešeni amortizeri i kruće opruge (10 % za prednje i stražnje) omogućuju bolju kontrolu pomicanja šasije. Šasija Cup ističe se tamno sivim metalik naplatcima od 17 inča opremljenim s učinkovitima gumama 195/40 R17.

 

8.7 sekundi

Twingo Renault Sport ima atmosferski 1.6-litarski 16V motor razvijen u Renault  Sport Technologies. Razvija snagu od 133 KS (98 kW) pri 6.750 okr/min, s okretnim momentom od 160 Nm pri 4.400 o/min. Njegov snažan karakter pojačan je karakterističnim zvukom motora koji je bio predmet posebnog razvoja. Ispušni sustav 4 u 1 je tehnološka karakteristika koja postiže savršenu ravnotežu između aktustike, performansi i malih štetnih emisija. Automobil ubrzava od nule do 100 km/h za 8.7 sekundi, dok je najveća brzina 201 km/h s ograničenjem od 7,000 okr/min. Potrošnja goriva je malih 7 litara/100km, pri čemu ispušta 165 g/km CO2.

 

Iz Slovenije

Twingo Renault Sport ima puno prednosti s kojima će zavesti novu i mladu klijentelu. Da podrži ove kupce prilikom kupnje svog prvog sportskog automobila, Renault Sport u nekim zemljama nudi tečaj vožnje «Renault Sport Experience», omogućavajući kupcu vožnju automobilom potpuno sigurno, na zatvorenoj pisti, u prisutnosti instruktora i servisnog osoblja. Ova usluga je bez presedana u segmentu malih automobila i nudi poduku o tehnikama sigurne vožnje. Twingo Renault Sport se proizvodi u tvornici u Novom Mestu u Sloveniji u kojoj se proizvode svi «Twingači».
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik