Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Mercedes-Benz GLK-klasa
  Robustan kompaktni SUV


Svi su očekivali kako će Mercedes predstaviti još jedan šminkerski SUV no dogodilo se upravo suprotno. GLK nije ljepotan ali je zato izuzetno sposoban.

Novi je GLK u pravom smisli riječi nov oblik Mercedesa. On kombinira uglati dizajn i sve sposobnosti terenskog vozila s kompaktnim vanjskim dimenzijama osobnog vozila, što uz čvrste linije vanjskog izgleda jamči samopouzdan nastup na svakom terenu.

 

Ipak, valja istaknuti da je novi GLK uspio ostati vjeran svom podrijetlu. Koliko god slobodno ovaj jedinstveni terenac interpretirao Mercedesov imidž, on i dalje utjelovljuje već tradicionalnu agilnost, sigurnost i udobnost, što je u cjelokupnoj današnjoj predodžbi terenskoga vozila – nezamjenjivo.

 

Interijer

Prostrana unutrašnjost s povišenim sjedalima omogućuje potpunu preglednost u svakome trenutku. Dizajn interijera naglašava kvalitetan karakter vozila, što se vidi u svakome detalju, primjerice u posebno osmišljenom prostoru za odlaganje predmeta ispred mjenjača/izborne ručice. Pri oblikovanju instrumentne ploče, odnosno elemenata za upravljanje i prikazivanje, posebna pozornost posvećena je njihovoj jednostavnoj upotrebi. Sve stoji nadohvat ruke i jednoga pogleda, primjerice, pregledan središnji zaslon sustava ComandAPS koji se aktivira putem funkcije Comand Controller u naslonu za ruke. Među ostalim, tu su radio i CD/DVD player te navigacijski sustav.

 

Sigurnost

Novi GLK nudi integralni koncept sigurnosti Mercedes-Benza. Adaptive brake sa sustavom pomoći pri kretanju uzbrdo i elektronički program stabilnosti ESP, uključujući 4ETS, pružaju najveću moguću mjeru sigurnosti. Sustav pospješivanja kočenja BAS u kritičnim situacijama munjevito stvara kočni pritisak izračunat za svaku situaciju posebno. Kako bi se vozača automobila koji vozi iza pravodobno upozorilo na opasnost od naleta, adaptivno kočno svjetlo pri kočenju u nuždi treperi četiri puta brže od svjetla upozorenja. Tehnologija farova prilagodljivih stupnju vidljivosti na cesti u sklopu sustava Intelligent Light (u dodatnoj opremi) sa svojih pet funkcija osvjetljavanja omogućava sigurnu vožnju i u polumraku i noću.

 

Za sve terene

Agility Control pridonosi još većoj sigurnosti, a time i užitku u vožnji, jer se sustav namještanja podvozja automatski prilagođava stanju na cesti. Kratki prevjesi karoserije sprijeda i straga, velika udaljenost od tla i stalni sustav pogona na sve kotače 4MATIC omogućuju kompaktnom all-rounderu, kakav je novi GLK, jednako dobar nastup na svim terenima.

 

Motori

GLK u ponudi ima dva benzinska motora: GLK 280 sa 170 kW (231 KS), a za još sportskiju vožnju GLK 350 snage 200 kW (272 KS). Tu je i dizelski motor GLK 320 CDI snage 165 kW (224 KS) opremljen common rail tehnologijom. Od 2009. biti će dostupan i štedljivi GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY. Svi agregati svoju snagu serijski prenose putem optimiziranog automatskog mjenjača 7G-TRONIC.

 

Od 50.000 eura

GLK-klasa dostupna je po cijeni od 50.000 eura. Zauzvrat dobiva se prestiž by Mercedes-Benz, luksuz, napredna tehnologija i vrhunske terenske osobine.

 
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik