Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Peugeot 107
  Dame ga vole


Od proljeća 2005. najmanji lavić je na tržištu. Automobil koji se svojim dimenzijama najbolje snalazi u gradu i kojeg, naravno, najviše vole dame, sada je redizajniran.

S više od 322.000 proizvedenih primjeraka do kraja rujna 2008. i s vlasnicima kao najboljim ambasadorima njegovih brojnih kvaliteta, 107 pruža efikasan i pametan odgovor na potrebe urbane mobilnosti i to s velikim smiješkom.

 

Drugi ili treći auto

Poput mnogih vozila u ovoj kategoriji 107 je drugo ili treće vozilo u obitelji i od ostatka konkurencije odskače po tome što su njegovi vlasnici većinom obitelji koji čine 69% kupaca (četvrtina ih je mlađa od 35), veći udio samaca koji žive sa roditeljima i manji udio umirovljenika. Vozne osobine i niski troškovi održavanja su važni i istaknuti kriteriji pri izboru u ovom segmentu, a zajedno s modernim dizajnom i privlačnom cijenom rezultiraju zadovoljstvom kupaca koje je značajno iznad prosjeka tržišta.

 

Još atraktivniji

107 nije izgubio niti jednu od svojih karakteristika i u izvedbi s 3 i s 5 vrata, i nastavlja izražavati svoju cool narav. Usprkos tomu, 107 je značajno evoluirao stilski s novim prednjim krajem koji je odlučniji i osebujniji. Novi profil prednje maske je sadržajniji i robusniji. Promijenjena je pozicija registarske pločice koja sada postavljena niže, kao u ostatku Peugeot game, te je redizajniran oblik otvora za usis zraka, s novom križnom zaštitnom rešetkom. Novi prednji kraj sad ima ugrađene bočne otvore za zrak s mrežicom i ukrasnim dvodijelnim umetcima umjesto kojih je moguće postaviti svjetla za maglu koja su dostupna kao opcija. Suvremen ugođaj dizajna prednjeg kraja dodatno je naglašen širokim umetcima od kroma na koje se nastavlja branik.

 

U kabini

Putnička kabina je osmišljena tako da naglasi vanjsku boju s kontrastnim ili identično obojanim umetcima, dodajući maštoviti detalj. Jednostavna i funkcionalna unutrašnjost 107 obiluje originalnošću – sjedala imaju integrirane naslone za glavu, jedinstveno narančasto osvjetljenje komandne ploče i kontrola pomoćnih uređaja, instrument ploča s izdvojenim mjeračem okretaja.

 

Tiši i mirniji

S dužinom od 3.34m i električnim servo volanom, ručnim ili elektronički upravljanim ručnim mjenjačem i promjerom kruga okretanja smanjenim na 9.46m, upravljivost je njegova snaga. S dodatno smanjenom potrošnjom goriva i s još više pažnje usmjerene prema očuvanju okoliša, 107 naglašava ekonomičnost svojih motora i nisku emisiju stakleničkih plinova, i sa 3-cilindričnim benzinskim i sa HDI dizelskim agregatom. Performanse doprinose rezultatima koje Peugeot postiže na planu emisije stakleničkih plinova. Da bi se povećala udobnost pri vožnji, u potpunosti je redizajnirana zvučna izolacija putničke kabine i smanjene su vibracije.

 

Za četvero

Usprkos kratkom osovinskom razmaku 107 može primiti 4 putnika i uz sve to nudi 200 litara prtljažnika do razine naslona sjedala i 139 litara zapremine do police prtljažnika (zbog niskog položaja police). Dizajn stražnje police je razvijen da bi se omogućio bolji pristup prtljažniku i bolja iskoristivost prostora od 477mm između praga prtljažnika i naslona stražnjih sjedala. Preklapanjem sjedala 107 oslobađa volumen od 751 litru i korisnu dužinu prtljažnika od 1093mm.

 

Od 2009.

107 je dobio 4 zvjezdice na EuroNcap crash testu za sigurnost putnika i 3 zvjezdice za sigurnost djece, zahvaljujući dizajnu, sigurnosnoj opremi i držanju ceste. Novi, redizajnirani Peugeot 107 očekuje se na hrvatskom tržištu početkom 2009. godine.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik