Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Dacia Logan
  Redizajn za Rumunjku


Četiri godine nakon komercijalizacije prvog Logana, Dacia lansira «Novi Logan». Riječ je o redizajnu kojim se potvrđuje kako u rumunjskoj kompaniji vlada prilično zdrava klima.

Redizajn jedne Dacije prije desetak godina? Nema šanse, no otkako je Renault preuzeo nimalo uglednu kompaniju sazdanu na temeljima socijalističkog samoupravljanja, stvari su krenule nabolje. Dapače, Dacia je ušla u zlatno doba, doba u kojem su nastali posve novi modeli – Logan, Logan MCV, Van, Pick-up i Sandero.

 

Novi logo

Vanjski dizajn Nove Dacije Logan naglašene je robusnosti, promijenjen u skladu sa suvremenijim linijama. Maska, uvedena na Daciji Sandero, je veća i ima novi logo marke kao i kromirani gornji rub u serijskoj opremi (osim na izvedbi s početka game). Novi prednji odbojnik koji se ističe na karoseriji daje cjelovitiju i skladniju cjelinu. Svjetla su veća, a još dojmljiviji izgled svjetala protiv magle nadopunjuju detalji u sivoj boji (ovisno o izvedbama). Straga primjećujemo nova svjetla, kromirani rub na prtljažniku i novi odbojnik. U ponudi su i novi naplatci te nove boje.  

 

Promjene u kabini

Nova armaturna ploča, uvedena na Daciji Sandero, dizajnirana je kako bi istovremeno bila moderna i privlačna. Kako bi pratili porast u gami, Nova Dacia Logan ima dvije unutrašnjosti s izborom između četiri tipa presvlaka. Pri upravljaču, posebna je pažnja posvećena ergonomiji komandi i čitljivosti informacija s instrumentne ploče. Nova komanda za podešavanje sjedala vozača (ovisno o izvedbama), kao i upravljački stup podesiv po visini (ovisno o izvedbama) čine mjesto vozača još više ergonomskim. Kako bi poboljšali vidljivost straga, Nova Dacia Logan je serijski opremljena zakrivljenim središnjim naslonom za glavu straga i velikim retrovizorima.

 

4 cm duža

S dužinom od 4290 mm (za 4 cm duža od prethodne izvedbe Logana) i širinom od 1723 mm, Nova Dacia Logan prati norme segmenta C. Prostornost u unutrašnjosti je jedna od prepoznatih prednosti vozila: tri putnika većeg stasa (više od 1,90 m) mogu se udobno smjestiti na stražnja sjedala, gdje je udaljenost do krova straga 873 mm. Obujam prtljažnika od 510 litara je jedinstven u svojoj kategoriji, a njegov oblik omogućuje utovar prtljage različitih oblika. 

 

Boschov ABS

Nova Dacia Logan je opremljena sustavom ABS Bosch 8.1 najnovije generacije u seriji već od bazne verzije, koji ima elektronski razdjelnik sile kočenja (EBV) i sustav pomoći pri naglom kočenju, uveden kao novost na modelu Dacia Sandero. Sustav pomoći pri naglom kočenju (AFU) otkriva naglo kočenje i djeluje na hidraulični krug kako bi povećao učinkovitost sustava ABS primjenjujući na kočnice najveći tlak već od početka kočenja. Tragovi kotača Nove Dacije Logan sa svake strane su prošireni za 7mm, pojačavajući prianjanje vozila.

 

Poznati motori

Nova Dacia Logan preuzela je dva benzinska bloka, 1.4 l i 1.6 l te dizelski blok 1.5 dCi koji su se već dokazali i doprinjeli uspjehu ponude Dacia. Motori 1.4 MPI 75 KS, 1.6 MPI 90 KS, 1.6 16v 105 KS odgovaraju kriterijima troška, robusnosti i jednostavnosti održavanja koji karakteriziraju marku Dacia. Ističu se velikim zakretnim momentom pri niskim brojevima okretaja, raspoloživom na širokom rasponu korištenja, i kontroliranom potrošnjom. Uz emisiju CO2 ograničenu na 120g/km, motori 1.5 dCi 70 KS i 1.5 dCi 85 KS su vrlo ekološki.

 

Jamstvo 3 godine

Jamstvo na novu Daciju Logan u većini europskih zemalja iznosi 3 godine ili 100 000 km. Cilj Dacije je i dalje privlačiti praktične kupce, u potrazi za višenamjenskim vozilom i bezbrižnom vožnjom. U većini zamalja u kojima je komercijalizirana, Nova Dacia Logan zadržala je nepromijenjenu početnu cijenu.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik