Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Peugeot 3008
  Prvi francuski crossover


Prvo SUV 4007 i sada pa, nešto između, oznake 3008. Francuzi tvrde kako je riječ o novom konceptu koji ujedinjuje značajke SUV-a, kombija i limuzine.

Kroz nekonvencionalni pristup i odlučni stil, 3008 je dizajniran kao pionirsko vozilo koje nudi originalna rješenja i optimalnu svestranost korisnicima koji traže suvremenost, praktičnost i vozački užitak.

 

Razni svjetovi

Arhitektura 3008 uspješno kombinira monovolumenski oblik s izraženim prednjim vjetrobranskim staklom s elementima posuđenim iz svijeta SUV vozila, kao što su donja vrata prtljažnika (tzv. hobby), bočna stakla i povišeni vozački položaj. Ovo vozilo stilski harmonično kombinira te različite klase. Balansirane proporcije i dinamičke i robusne linije daju na znanje da se radi o inovativnom automobilu. Na prednjem dijelu su Peugeot dizajnerski geni evoluirali da bi se stil prilagodio raskošnoj veličini, dok su na stražnjem kraju široki bokovi oblikovani tako da vizualno povežu automobil sa cestom. Ovisno o nivou opreme automobil može imati elemente off-roada, pogotovo umetke na pragovima i blatobranima.

 

Do 1604 litre

Peugeot 3008 je „mješanac“ i iznutra, nudeći luksuz, modularnost i tehnologiju za sve putnike.

Prostrana unutrašnjost vozaču nudi ergonomski i posebno raskošan položaj u vožnji koji je istovjetan onom u luksuznih coupea i ima sličnosti s kokpitom zrakoplova. Putnici opušteno uživaju u prostranom i iznimno udobnom prostoru putničke kabine (kroz dizajn, sjedala, zvučnu izolaciju i sl.). Ukoliko netko poželi još više svijetla i preglednosti tu je i veliki stakleni krov od 1.60 m2. Multiflex unutrašnjost se može potpuno prilagoditi preko tri položaja podnice prtljažnika i preklopnih zadnjih sjedala. S preklopljenim stražnjim sjedalima i sjedalom suvozača, 3008 nudi savršeno ravnu površinu poda od vrata prtljažnika pa sve do komandne ploče. Utovarni prostor ispod pokrova prtljažnika na taj način poraste sa 512 litara (432 dm3 po VDA standardu) na 1604 litre (1241 dm3 po VDA) do prednjih sjedala.

 

Novi sustavi vožnje

U kombinaciji s dva najefikasnija motora (1.6 THP i novi 2.0 HDi FAP), sustav dinamičke kontrole naginjanja šasije (Dynamic Roll Control sustav) postavljen na stražnjoj osovini, postavlja novi standard u pogledu kontrole naginjanja šasije uz zadržavanje optimalnog upijanja neravnina. Druga inovacija je Grip Control sustav (sustav kontrole trakcije). Sastavljen od naprednog sustava kontrole trakcije i posebnih Mud&Snow pneumatika, ovaj sustav optimizira trakciju oba prednja kotača na 3008 u stvarnim terenskim uvjetima. Vozaču su na raspolaganju pet postavki ovog sustava i to Standard, Snow, Off Road (blato/makadam/vlažna trava), pijesak i ESP isključen.

 

Šest motora

U 2009. ponuda motora u 3008 na hrvatskom tržištu će biti slijedeća: 1.6 litre HDi FAP 80 kW (110 KS), 240 Nm, 6-brzinski ručni mjenjač – CO2: 137 g/km, zatim 2.0 litre HDi FAP 110 kW (150 KS), 340 Nm, 6-brzinski ručni mjenjač – Euro 5, CO2: 146 g/km te 2.0 litre HDi FAP 120 kW (163 KS), 340 Nm, 6-brzinski automatski mjenjač – Euro 5, CO2: 176 g/km. Naravno, tu su i dva benzinca: 1.6 litre VTi 88 kW (120 KS), 160 Nm, 5-brzinski ručni mjenjač – Euro 5, CO2: 165 g/km, zatim 1.6 litre THP 110 kW (150 KS), 240 Nm, 6-brzinski ručni mjenjač – CO2: 176 g/km  i 1.6 litre THP 115 kW, i najjači agregat -  

(156 KS), 240 Nm, 6-brzinski ručni mjenjač – Euro 5, CO2: 170 g/km.

 

Dolazi i hibrid

Konačno od 2011. 3008 će biti prvo vozilo u PSA Peugeot Citroen Grupi koje će biti opremljeno HYbrid4 tehnologijom, kao što je bilo prikazano na posljednjem Pariškom Autosalonu u obliku Prologue HYbrid4 koncepta. Ova tehnologija predstavlja stvarnu prekretnicu u pogledu potrošnje goriva i CO2 emisije (do 35% smanjenje), a također i omogućava pogon na sve kotače zahvaljujući pogonu prednjih kotača preko HDi FAP dizelskog motora i pogonu stražnjih kotača preko električnih motora. Potonja opcija daje mogućnost potpuno električnog pogona sa nultom emisijom štetnih plinova.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik