Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Nissan NV2500 Concept
  Pokretni laboratorij


Koncept NV2500 poslužiti će kao “pokretni idejni laboratorij” Nissanova ulaza na sjevernoameričko tržište komercijalnih vozila.

Nissan NV2500 Concept je, kako nameću njegove dimenzije, vrlo svestrano vozilo. Jedan od najvećih koncepata koje je Nissan ikad napravio, NV2500 Concept nudi svjež dizajn i svježe razmišljanje – uključujući trozonsku unutrašnjost te fleksibilna rješenja transporta i pohrane. Nissanova se komercijalna vozila već prodaju na 73 posto svjetskih tržišta, uključujući Japan, Kinu, Meksiko, Europu, Južnu Ameriku, Australiju i Bliski istok, dok će se u Sjevernoj Americi pojaviti 2010. 

 

U planu tri nova vozila

Linija će uključivati tri posve nova vozila koja se planiraju predstaviti u razdoblju od tri godine, kao i neka iz postojeće game. Tri nova vozila Nissan razvija posebno za sjevernoameričko tržište, a proizvodit će se u Nissanovoj tvornici u Cantonu, savezna država Mississippi. Nissan ulaže 118 milijuna dolara za prilagodbu tvornice proizvodnji komercijalnih vozila. “NV2500 Concept smatramo istraživačkim projektom načina kojim ta vozila postaju više od kutije na četiri kotača. Naš je cilj poboljšati njihovu korisnost domišljatim konstrukcijskim rješenjima, stvarajući platformu za posebne profesionalne namjene“, izjavio je Bruce Campbell, potpredsjednik tvrtke Design for Nissan Design America, koja je zamislila NV2500 Concept.

 

180 cm u kabini

Pokretni “otvoreni” uredski/radni prostor NV2500 koncepta uključuje računalo, sklopivi konferencijski stol, brojne prostore za pohranu, police za teret/alat, gotovo 1,80 m visine u unutrašnjosti te preklopnu bočnu ploču koja se otvara prema van i stvara radni stol. NV2500 je ponajprije zamišljen kao robusno višenamjensko vozilo. Napravljen je na izmijenjenoj Nissanovoj čeličnoj potpuno zatvorenoj rešetkastoj šasiji za pickup Titan, s motorima koji će biti izabrani na temelju snage i smanjene potrošnje. Pod karoserijom se još skrivaju automatski mjenjač i kruta stražnja osovina. Kotači su aluminijski, promjera 20 inča, s Michelinovim gumama dizajniranim za odgovarajuću nosivost i smanjenu potrošnju goriva.

 

Šest metara

Kad je riječ o dimenzijama, NV2500 Concept ima međuosovinski razmak od 3750 mm, a od branika do branika mjeri gotovo punih šest metara. Visok je 2442 mm i širok 2023 mm. Od prednjeg dijela putničke kabine do stražnjih vrata s izvađenim suvozačkim sjedalom ima prostora za prevoženje predmeta dugačkih 3,20 metara. Krovna ploča NV2500 Concepta ima integrirane solarne ćelije za napajanje unutarnjih električnih uređaja, rasvjete i opreme. Dodatna vanjska obilježja uključuju velika uvlačiva zrcala, automatske AMP Researchove preklopne bočne i stražnje stube, LED svjetla sprijeda i straga te dvonamjenske kuke za vuču smještene u maski koje također služe kao stube za lakši pristup motornom prostoru.

 

Građevinski ured

U skladu s ulogom pravog radnog vozila, središnji je dio NV2500 koncepta treća zona, konferencijski/teretni prostor. Uređena kao građevinski ured, zona uključuje sklopivi unutarnji/vanjski radni stol. S bočnom pločom podignutom u gornji položaj, stol se može prebaciti za 180 stupnjeva kako bi postao vanjska stojeća radna ploha. Stol osvjetljavaju svjetla na bočnoj ploči. Na stropu iznad bočne ploče ugrađen je laserski pisač za nacrte. Na zidu se također nalaze 110/220-V priključci i područja za ugrađene vakuumske cijevi. Nissan će motore dobavljati od tvrtke Cummins, a za transmisije će biti zadužena njemačka tvrtka ZF Friedrichshafen AG.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik