Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Ford Ka
  Ka ide dalje


Model Ka je na neki način za Ford bio prekretnica.Čak i danas, Ka ima najveću lojalnost kupaca od bilo kojeg Fordovog automobila.

Maleni Ka, predstavljen 1996. godine, svojevremeno je predstavljao dizajnersku revoluciju, a i dan danas izgleda neuobičajeno svježe. Taj je automobil pravi primjerak dizajna budućnosti i time je definitivno zaslužio ulazak u dizajnerske i automobilske priručnike. Stoga je jasno zašto su u Fordu s predstavljanjem nasljednika prilično dugo čekali.

 

Izgled za mlađe kupce

Prilikom odlučivanja kako napraviti novi Ka, prioriteti su bili jasni od samog početka. Vozilo je moralo imati vozne karakteristike Forda, izgledati kao novi Ford, ali posjedovati hrabar, zabavan duh koji je omogućio da originalni Ka bude tako popularan. Novi Ka zadržava sve kvalitete koje su učinile ime Ka tako popularnim – njegova kompaktna veličina, slatki izgled, živahna dinamika i zabavna osobnost – ali ih predstavlja u svježem novom paketu. Novo vozilo posjeduje stiliziran, moderan izgled koji kombinira Fordov najnoviji dizajnerski izričaj s mladenačkim i nesputanim duhom koji je originalni Ka učinio tako popularnim. Ciljano dizajniran za mlađe kupce koji uživaju izražavati snažan dojam prilikom izbora automobila, novi Ka ima jednake kompaktne proporcije kao i njegov prethodnik, ali uz vlastiti napuhnuti i izražajni stil.

 

Razigrano, ali i koža

Unutrašnjost novog modela Ka posjeduje stilski, dinamični dizajn, kao i vanjština. Jednaka filozofija kinetičkog dizajna, upotrijebljena za oblikovanje karoserije je primijenjena unutar vozila, osiguravajući da svjež i moderan karakter vanjskog dizajna odgovara stilu unutrašnjosti. Novi Ka je i praktičan, s velikim prostorom u unutrašnjosti i udobnim smještajem za četiri odrasle osobe i njihovu prtljagu. Visoki položaj sjedenja, pažljivo postavljene kontrole i odlična vidljivost čine model Ka zabavnim za vožnju, za vozače svake dobi. Veliki napor je učinjen kako bi se razvila serija svježih i bojama bogatih osobnih opcija, koje kupcima omogućuju da se izraze na vlastiti jedinstveni način. Ovi paketi su nadopunjeni s privlačnom kolekcijom individualnih stavki – od blještavih okvira rešetake hladnjaka do luksuznih kožnih sjedala – tako da se kupci mogu zabaviti prilagođavajući svoj Ka, iznutra i izvana.

 

I po Nürburgringu

Originalni Ka je poznat po svom go-kart upravljanju, i novi Ka je tako dizajniran da bude jednako zabavan i zahvalan za vožnju, s najuzbudljivijim dinamičnim karakteristikama od bilo kojeg malog automobila. Fordovi vlastiti inženjeri specijalisti za šasiju su fino namjestili ovjes, sustav upravljanja i šasiju, s jednakim smislom za detalje, koji je učinio da Ford bude vodeći u smislu dinamike vozila. Završni testovi su provedeni kombiniranjem testova na javnim cestama i trkaćim stazama – uključujući legendarni Nürburgring.

 

Benzinac i dizelaš

Prihvatljivi novi Ford Ka je dizajniran kako bi bio jeftin za održavanje i prihvatljiv za okoliš. Rabi dva ekonomična motora s niskim emisijama: 1.2-litreni 69 KS snažan Duratec benzinski motor i po prvi put u modelu Ka, 1.3-litreni 75 KS snažan Duratorq TDCi turbodiesel. Oba, benzinski i dieselski motor su dostupni u inačicama s razinom CO2 emisije ispod 120 g/km. Ovaj 1.2-litreni benzinski model, za koji se očekuje da će zauzeti veći dio prodaje, ima manju potrošnju goriva za 21 posto u odnosu na prethodni 1.3-litreni model Ka. Dieselski model – koji je po prvi put dostupan u modelu Ka – dodatno smanjuje potrošnju goriva uz kombiniranu potrošnju od 4.2 litre/100 km.

 

Siguran

Novi Ka je možda malo vozilo, ali je razvijeno u skladu s Fordovim vlastitim strogim sigurnosnim dizajnerskim smjernicama. U srcu vozila je školjka, koja je razvijena da pruži izuzetno snažnu, stabilnu strukturu koja pruža zaštitu putnicima u slučaju sudara. Školjka je kombinirana s inteligentnim sustavom zaštite (IPS), koji integrira zračne jastuke, sustave zaštite i sjedala, kako bi se omogućio jako efikasan sustav zaštite putnika.

 

Sve za mlade

Novi Ford Ka je dostupan u dvije razine opreme – Ambiente i Titanium. Kao nadopuna ovim dvama modelima, postoji nekoliko opcijskih paketa, koji kupcima nude maksimalan izbor prilikom opremanja njihovog vozila. Uz izbor Bluetooth® kita za spajanje, Ka dolazi opremljen s mogućnosti spajanja Bluetooth® mobilnih telefona, USB priključkom za reprodukciju glazbenih datoteka preko audio sustava i kontrolama na upravljaču.

 

Bratić Fiata 500

Novi Ford Ka je razvijen u suradnji s Fiatom. Vozilo se proizvodi u modernoj Fiatovoj tvornici u mjestu Tychy u Poljskoj, dijeleći proizvodnu liniju s modelom Fiat 500. Nakon 1.460.000 primjeraka originalnog Ka, pred novim je modelom zadaća ponavljanja uspjeha.

 

* više fotografija pogledajte u našoj galeriji

 

04/2009, © www.vidiauto.com
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik