Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Opel Insignia Sports Tourer
  Najveći Opel


Opel je, čini se, napravio pravi posao s Insignijom. Knjiga narudžbi je jednostavno prepuna, a tvornice uvode dodatne smjene kako bi uspjele isporučiti sve tražene automobile. Dolazak karavana stoga je tempiran u pravo vrijeme.

Insignia Sports Tourer nudi vodeće tehnologije zapakirane u sportski stiliziranu karoseriju, što se odražava i u njegovom imenu. Ovaj model krasi isti sportski, snažan i elegantan dizajn kao njegove limuzinske rođake. Mark Adams, potpredsjednik GM-a Europe za dizajn, opisuje Insignijin dizajn kao „kombinaciju umjetničke skulpturalnosti i njemačke preciznosti, koja spaja vrhunsko inženjerstvo i emocije u savršeno skladnu cjelinu“. No on dodaje da „Insignia Sports Tourer ima svoju vlastitu osobnost te nije samo karavanska izvedba limuzine“.

 

Čak 1.530 litara

Ovaj dinamičan izgled prenesen je i u unutrašnjost koja nudi puno prostora za petero putnika te iznimno prostran prtljažnik. Stražnji dio zapremine je 1.530 litara. Sports Tourer je zadržao isti međuosovinski razmak od 2,74 metra kao i limuzinske izvedbe, dok je 8 cm duži te je ukupno dug čak 4,91 metar. S vrijednosti indeksa cD nešto ispod 0.30, Insignia Sports Tourer najaerodinamičniji je karavan u Opelovoj ponudi svih vremena.

 

Dva nova motora

Kako bi se obilježio izlazak Sports Tourera na tržište, dva nova motora pridružit će se već postojećima (njih je sedam) za limuzinske modele. Prvi među njima je 1,6-litarski benzinski turbo motor sa 180 KS i 230 Nm okretnog momenta koji će biti dostupan s pogonom na prednjim kotačima, dok će 2.0 biturbo motor sa 190 KS i 400 Nm okretnog momenta biti prvi dostupan s pogonom na četiri kotača. Ova će dva motora obogatiti dosadašnju ponudu motora za limuzinske izvedbe. Varijanta s prednjim pogonom za 2.0 CDTI biturbo motor bit će dodana kasnije. Osim toga, u bliskoj će se budućnosti u ponudi naći i varijanta ecoFLEX s 2.0-litarskim CDTI dizelskim motorom koji će razvijati 118 kW/160 KS i 350 Nm okretnog momenta. Uz iznimno malu potrošnju goriva te s emisijom ugljičnog dioksida ispod 140 g/km kod limuzina, Insignija ecoFLEX nudi ekološku vožnju koja ne utječe negativno na vozne performanse.

 

FlexRide

Tourerovo novo podvozje, stvoreno kako bi ponudilo visoku razinu sigurnosti i udobnosti, može se dodatno poboljšati inovativnim mehatroničkim sustavom FlexRide koji povećava stabilnost te nudi elektroničku kontrolu trenja u stvarnom vremenu. FlexRide također omogućuje vozaču da bira između tri načina vožnje. Osim standardnih postavki, vozač može odabrati način „Tour“ koji nudi udobnost vožnje ili pak čvršće podvozje u načinu „Sport“. Način rada „Sport“ čini iskustvo vožnje Insignije Sports Tourer još aktivnijim jer mijenja postavke raznih međuzavisnih funkcija kao što su upravljanje, kontrola gasa, pa čak i ambijentalno osvjetljenje ploče s instrumentima. Osim toga, kupci Insignije mogu izabrati novi sofisticirani sustav Prilagodljivih 4X4 s podvozjem FlexRide te elektronički ograničenim diferencijalom koji proaktivno raspodjeljuje okretni moment kako bi se osigurala vrhunska stabilnost i istovremeno optimalno trenje, povećavajući performanse upravljanja pri svim uvjetima vožnje.

 

Opel Eye

Predstavljanje novog Opel Insignia Sports Tourera na europskim tržištima ovog proljeća također će biti obilježeno inovativnom kamerom Opel Eye koja prepoznaje određene prometne znakove i upozorava vozače kada nenamjerno vrludaju ili napuste svoju prometnu traku. Ostale inovativne značajke su nova generacija prednjih svjetala AFL+ koja se preko devet različitih funkcija osvjetljenja prilagođavaju uvjetima na cesti te cijenom vrlo povoljna ortopedski certificirana ergonomska sportska sjedala. Osim žarko obojanih tkanina korištenih u unutrašnjosti, Sports Tourer također dolazi s novim tipom presvlaka nazvanim TopTec koji je otporan na mrlje te je nepropustan za tekućine.

 

Cijene od 197.811 kuna

Cijena Sports Tourera kreće se od 179.754 kuna za verziju s 1.6 ECOTEC benzinskim motorom te 197.811 kuna za 2.0 CDTI dizelski model (110 KS), koji je 8.844 kune skuplji od svojeg hatchback-rođaka.

 

5/2009, © www.vidiauto.com

 
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik