Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Mercedes-Benz E 63 AMG
  Kockasta neman


Ubrzo nakon predstavljanja potpuno nove E-klase, Mercedes je predstavio i top model – E 63 AMG. I dok je pitoma E-klasa za mnoge automobil snova, ovaj je model, s čak 525 konjskih snaga, na toj ljestvici zasigurno postavljen još više.

Ubrzo nakon predstavljanja potpuno nove E-klase, Mercedes je predstavio i top model – E 63 AMG. I dok je pitoma E-klasa za mnoge automobil snova, ovaj je model, s čak 525 konjskih snaga, na toj ljestvici zasigurno postavljen još više.

Ovo je najjači E-model svih vremena. Novi se E 63 AMG od standardne E-klase razlikuje tek minimalno, ali će znalci odmah prepoznati kako je riječ o super brzoj limuzini. Ugrađen je agresivniji prednji odbojnik, dok straga dominira crni difuzor s masivnim dvostrukim ispušnim cijevima. Ova dinamična sportska limuzina impresionira izvrsnim voznim karakteristikama i tehnološkim novinama primijenjenima u roadsteru SL 63 AMG.

 

Drive Unit

Novi interijer spoj je kvalitetnih materijala i sportske funkcionalnosti. Za E 63 AMG posebno su dizajnirana ekskluzivna, električno namjestiva AMG sportska sjedala s  bočnom potporom te AMG sportski upravljač s četiri kraka s AMG polugicama za izmjenu brzina. Posebno za E 63 AMG dizajnirana je nova ručica mjenjača. Odmah pokraj, na središnjoj konzoli smještena je AMG upravljačka jedinica - AMG DRIVE UNIT, za odabir dinamičnih ili komfornih postavki vozila, ESP-postavki i postavke podvozja. Standardna oprema također uključuje presvlake od visokokvalitetne kože u tri boje, AMG instrumentu ploču s AMG glavnim izbornikom, kromirane ulazne pragove s AMG natpisom i sportske papučice od nehrđajućeg čelika  s gumenim čepićima.

 

Novi sportski ovjes

Novi se E 63 AMG razlikuje od standardne Mercedes-Benzove E-klase po novorazvijenom sportskom ovjesu s elektronički kontroliranim amortizerima - AMG RIDE CONTROL, s unaprijeđenim prednjim ovjesom te, naravno, po jedinstvenom dizajnu interijera i eksterijera. Kod novog E 63 AMG postignuta je smanjena potrošnje goriva od dvanaest posto, jer su, među ostalim, provedene značajne tehnološke mjere za poboljšanje učinkovitosti. Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji sigurnosnih sustava E 63 AMG dodatno učvršćuje vodeću poziciju Mercedes-Benza u području automobilske sigurnosti.

 

Moćni zvuk V8-ice

E 63 AMG pokreće 6,3-litreni V8 motor snage 386 kW, odnosno 525 KS koji razvija okretni moment od 630 Nm, što je jednako snazi koju razvija SL 63 AMG. Izvanrednim performansama pridonosi i novi sportski AMG SPEEDSHIFT MCT 7–stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke, koji ima četiri režima rada i funkciju RACE START te sjedinjuje spontanost i sportski duh ručnog mjenjača s komforom automatskog mjenjača pružajući na taj način iznimno emotivno i vrlo dinamično iskustvo vožnje.

 

Samo 4,5 sekundi do 100 km/h

Impresivne brojke koje razvija novi E 63 AMG jedinstvene su u ovom segmentu i osiguravaju sportske performanse: do 100 km/h E 63 AMG pojuri za samo 4,5 sekundi dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h. S čak 525 konja ovaj bi model bez problema mogao uloviti i 300 km/h…

 

ESP off – za znalce

Novi 3-stupanjski ESP®, poznat iz SL 63 AMG i C 63 AMG, omogućava izbor triju individualnih postavki. Vozač može izabrati između "ESP ON", "ESP SPORT" i "ESP OFF" - s trenutačno aktivnim načinom prikazanim na središnjem zaslonu. Savršeno zaustavljanje čak i kod dinamičnije vožnje osigurano je AMG-ovim kočnim sustavom s kočničkim diskovima na svim kotačima. Stabilnosti pridonose, kao dio serijske opreme, atraktivni 18“ AMG naplaci s gumama 255/40 sprijeda i 285/35 straga, dok se 19“ nalaze na popisu dodatne opreme.

 

Prepun senzora, radara…

AMG modeli E-klase tradicionalno ispunjavaju visoke standarde aktivne i pasivne sigurnosti. Naravno, to se odnosi i na novi E 63 AMG: kao standardna oprema dolaze novi sustav Attention Assist (sustav praćenja pozornosti), zaštitni sustav za suvozača PRE-SAFE®, Brake Assist PLUS, sedam zračnih jastuka i nasloni za glavu s NECK-PRO aktivnom zaštitom. Po želji, dostupni su i mnogi sigurnosni sustavi koje nema niti jedno drugo vozilo u tome segmentu. Kao dodatna oprema dostupan je i asistent vidljivosti za noćnu vožnju, kao i asistent održavanja smjera te asistent nevidljivog kuta.

 

Od ljeta

Top model E-klase u salone stiže krajem ljeta, dok cijene zasad nisu definirane. Kasnije bi se AMG limuzini trebali pridružiti i AMG Coupe ali i AMG karavan.

 

5/2009, © www.vidiauto.com
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik